Tomaatit ovat hyväksi siittiöille.

Sperman laatu on romahtanut länsimaissa - apu saattaa löytyä tomaateista!

11.10.2019 15:30

Vuonna 2017 julkaistu raportti paljasti, että länsimaisten miesten siittiöiden määrä on puolittunut alle 40 vuodessa. Nyt uusi tutkimus on löytänyt yllättävän potentiaalisen lääkkeen miesten yleistyviin hedelmällisyysongelmiin, nimittäin tomaatin. Tomaatin salaisuus on sen sisältämä lykopeeni, antioksidantti, joka suojaa soluja vaurioitumiselta.

Ravintolisä auttaa

Sheffieldin yliopiston tutkimukseen valittiin sattumanvaraisesti 60 19-30-vuotiasta miestä. Puolille heistä annettiin laktolykopeenia ja kontrolliryhmälle lumelääkettä. Kokeen alussa ja lopussa miehiltä otettiin sperma- ja verinäytteet. Tutkijat yllättyivät huomatessaan, että lisäravinneryhmällä terveiden siittiöiden osuutta saatiin lisättyä yli 40 prosentilla.

Tulokset olivat niin yllättäviä, että yliopiston andrologian professori, tohtori Allan Pacey myöntää “melkein pudonneen tuoliltaan”.

- Siittiöiden koko ja muoto paranivat dramaattisesti.

Riittävää lykopeeniannosta on kuitenkin käytännössä mahdotonta saada ravinnosta, sillä merkittävien tulosten saavuttamiseksi miesten tulisi nauttia noin kaksi kiloa keitettyjä tomaatteja päivässä.

On syytä huomata, että tutkimukseen sisältyy huomattava eturistiriita: laktolykopeenilisän kokeeseen tarjosi Cambridge Nutraceuticals, joka myös rahoitti suuren osan kokeesta.

Lähde: New York Post

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Jenna Jylhä
Kuvat: Rex Features

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!