fbqSokea vagina voi pilata seksielämän! | Seiska
Sokea vagina on todellinen ilmiö.

Sokea vagina voi pilata seksielämän!

Hotnow | 12.09.2019 21:33

Niin sanottu sokea vagina on harvinainen tila, joka tarkoittaa, että naisen emätin on tavallista lyhyempi. Oninaisuus on synnynnäinen ja sen aiheuttaa emättimeen muodostunut ylimääräinen kudos. Monessa tapauksessa umpinainen kudos tukkii emättimen niin, ettei se ole yhteydessä lisääntymiselimiin. Tällöin esimerkiksi kuukautiset saattavat jäädä puuttumaan.

Kivulias seksielämä

British Medical Journal-lehti kertoo nuoresta naisesta, jolla todettiin sokea vagina. Kyseinen pakistanilaisnainen ei kyennyt harrastamaan seksiä aviomiehensä kanssa.

Nainen kärsi kovista kivuista yhdyntää yritettäessä. Lääkärikäynti paljasti, että naisen emätin oli vain kaksi senttimetriä pitkä. Diagnoosin jälkeen hänelle suoritettiin leikkaus, jossa emättimestä poistettiin ylimääräistä kudosta.

Toimenpiteen jälkeen nainen joutui pitämään muottia, joka esti emätintä kasvamasta uudelleen umpeen parantumisvaiheessa. Nuori nainen sai aloittaa seksin harrastamisen neljä kuukautta leikkauksen jälkeen. Raportin mukaan yhdyntä sujui toimenpiteen jälkeen ongelmitta.

Sokea vagina voi tehdä yhdynnästä kivuliasta, tai jopa estää seksin harrastamisen. Kivuliaaseen seksiin on kuitenkin monia mahdollisia syitä ja ongelmatilanteessa tulisi aina kääntyä lääkärin puoleen. Myös tilasta kärsivillä naisilla on leikkaushoidon avulla mahdollisuus nauttia normaalista seksielämästä.

Lähde: MirrorBritish Medical Journal

Teksti:Jenna Jylhä
Kuvat:Rex Features

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!