Seksuaalisuutta ei tarvitse enää määritellä yhtä kapeasti kuin ennen.

Seksuaalinen joustavuus yhä suositumpaa - olisitko sinä valmis kokeilemaan?

01.04.2017 13:00

Tarinat ihmisistä, jotka ovat löytäneet seksuaalisen suuntautumisensa vasta vuosien seurustelun jälkeen, eivät ole mitään uutta. Tänä päivänä seksuaalisuus on kuitenkin joustavampaa kuin koskaan. Seksuaalisuutta määritteleviä termejä löytyy joka lähtöön, ja monet eivät halua määritellä seksuaalisuuttaan ollenkaan. 

Seksuaalinen joustavuus, jossa henkilöön rakastutaan sukupuolesta riippumatta, kasvattaa suosiotaan valtavirrassa. Moni kokee tuntevansa viehätystä oman sukupuolensa edustajaan, vaikka olisi aikaisemmin ollut aidosti rakastunut vastakkaista sukupuolta olevaan henkilöön. Kaikki eivät silti koe olevansa biseksuaaleja.

Tällä seksuaalisuuden harmaa alueella ihastukset saavat mennä mihin suuntaan vain, joillakin kerran tai pari elämässä, ja toisilla jatkuvasti. Vuosina 1995-2005 tehdyn tutkimuksen aikana yli kaksi kolmasosaa koehenkilöistä muutti seksuaalista identiteettiään ainakin kerran.

Naiset edellä

Tutkimusten mukaan etenkin naiset ovat uskaltautuneet kyseenalaistamaan seksuaalisuuttaan. Tämä ei tarkoita, että yhä useampi nainen olisi lesbo, vaan että naiset tunnustavat seksuaalisuuden monimutkaisuuden. Kuitenkin, juuri tämä monimutkaisuus tekee joustavuudesta niin vapauttavaa. Se tarjoaa niin naisille kuin miehille mahdollisuuden tutkia itseään, oppia uutta sekä irtautua sukupuoliodotuksista. 

– Naisen tapaileminen on tehnyt minusta tietoisen omasta maskuliinienergiastani, ja siitä, miten voin käyttää sitä, mikä on hauskaa, sanoo 33-vuotias Erin.

Asenteet ovat todella muuttumassa. Tuoreen raportin mukaan noin 10 prosenttia amerikkalaisista, 18-24-vuotiasta naisista kielsi olevansa heteroita. 23 prosenttia naisista sanoi, etteivät heidän ihastuksensa kohteet rajaudu ainoastaan yhteen sukupuoleen. 

Julkkikset näyttävät mallia

Julkkiksista muun muassa Kristen StewartBella Thorne ja Michelle Rodriguez ovat julkisesti sanoneet tapailevansa sekä miehiä että naisia.

– Julkkikset ovat lisänneet yhä laajemman seksuaalisuuden spektrin hyväksyttävyyttä, sanoo tohtori Jane Ward.

Ja tottahan se on: mitä enemmän seksuaalisesta joustavuudesta puhutaan, sitä hyväksyttävämpää siitä tulee.

Lähde: Cosmopolitan

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!