Hyppää pääsisältöön
Seksi ei aina toimi.

Seksiterapeutit paljastavat: Tämä on pariskuntien yleisin ongelma!

Jokaisen seksielämään mahtuu niin ylä- kuin alamäkiä. Seksiterapeuteille lähes jokainen seksiin ja suhteisiin liittyvä ongelma on jo tuttu, ja nyt asiantuntijat ovat paljastaneet Redditissä, mitkä ovat ihmisten tavallisimmat ongelmia makuuhuoneessa.

Hyvä seksielämä "alkaa makuuhuoneen ulkopuolelta". Eräs terapeutti kertoi tavanneensa vuosien saatossa lukuisia asiakkaita, joita kommunikaatio-ongelmien korjaaminen on auttanut myös makuuhuoneen puolella. On syytä muistaa, että seksi on yhtä lailla psykologista kuin fyysistä. Siksi mieliala, väsymys ja stressi näkyvät makuuhuoneessa.

Esimerkiksi erektiohäiriö on yllättävän yleinen ongelma nuorten miesten keskuudessa, ja syy on "melkein aina psykologinen", Redditissä kerrotaan:

– Kun on liian hermostunut tai innostunut, sukupuolielimet eivät ole etusijalla, vaan elimistö keskittyy pakene tai taistele -reaktioon... Tämä vain pahentaa tilannetta. Yritä rentoutua kumppanisi kanssa, ja tutustukaa rauhassa toisiinne.

 

Erilaiset seksihalut

Yksi pariskuntien yleisimmistä ongelmista on libidojen yhteensopimattomuus. Asiantuntijan mukaan valtaosa pariskunnista on eri mieltä siitä, paljonko seksiä suhteessa kuuluisi harrastaa. Keskellä arjen pyöritystäkin olisi hyvä muistaa pitää pientä flirttiä yllä. Silloin aloite seksiin syntyy kuin itsestään.

– Kun ryhdytte puuhiin, kysy itseltäsi, nautitko seksistä oikeasti, eräs kommentoija neuvoo:

– Usein kyse ei ole siitä, ettetkö haluaisi harrastaa seksiä vaan siitä, ettet halua tehdä aloitetta.

Yksi ongelma-alue, jonka kanssa asiantuntijat joutuvat usein tekemisiin, on traumoista juontava pelko. Esimerkiksi seksuaalisen hyväksikäytön arvet saattaavat kummitella vielä nykyisessä suhteessa.

– Paras yleispätevä neuvo on, että ole kiltti itsellesi, etene hitaasti ja keskity elämään hetkessä, kirjoittaja vinkkaa.

Lähde: Reddit, Men's Health

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!


Teksti:
Jenna Jylhä
Kuvat:
All Over Press

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!