Seksissä piilee kuolemanriski: erityisen tappavat sydänkohtaukset!

Hotnow | 04.09.2017 22:01

Miehen riski kuolla sydänkohtaukseen kasvaa nelinkertaiseksi, jos mies on harrastamassa seksiä kohtauksen iskiessä. Asian paljastaa tuore tutkimus.

Ranskalainen tutkimus tarkasteli 246 keski-ikäistä miestä, jotka olivat saaneet sydänkohtauksen fyysisen rasituksen aikana. Kävi ilmi, että seksin aikana sydänkohtauksen saaneet miehet selvisivät kokemuksesta hengissä huomattavasti muita harvemmin. Muunlaisen rasituksen yhteydessä sydänkohtauksen saaneiden miesten selviytymisen todennäköisyys oli 50 prosenttia. Seksiä sydämen pysähtyessä harrastaneista miehistä vain yksi kahdeksasta jäi eloon. 

Seksin aikana sydänkohtauksen saaneet miehet myös hakeutuivat hoitoon muita myöhemmin. Tutkijat arvelevat, että selitys tähän on yksinkertainen: Miehet eivät halua hälyttää apua ollessaan alasti. Hoidon myöhäinen aloittaminen mitä todennäköisimmin vaikutti myös huonoihin henkiinjäämisen mahdollisuuksiin. Itse asiassa, henkiinjäämisen todennäköisyys pienenee kymmenellä prosentilla jokaista hoidon aloittamista edeltävänä minuuttina. 

Alaston kumppani ei kykene toimimaan

Myös ensiavun antaminen viivästyi seksiin liittyvissä sydänkohtauksissa. Johtava tutkija Ardalan Sharifzadehgan arvelee tietävänsä syyn tähän:

– Kumppanit ovat järkyttyneitä, eivätkä tiedä, miten reagoida. Aviomies on alasti, he itse ovat alasti, ja he kenties pelkäävät hälyttää naapureita paikalle, hän selittää.

– Urheiluharrastuksessa paikalla saattaa olla neljä tai viisi muuta henkilöä, joten siellä on joku, joka osaa auttaa. 

Lähde: Metro UK

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!