Seksilelut ovat alttiita hakkeroinnille - lukuisat ihmiset ovat löytäneet naapureidensa vibraattorit Bluetoothin avulla!

Hotnow | 13.11.2017 22:11

Seksileluista on hyvää vauhtia tulossa yhä teknologisempia laitteita. Monet lelut on varustettu Bluetoothilla, jotta pariskunnat voisivat nauttia seksistä myös erillään ollessaan. Tämä kuitenkin tekee seksileluista myös alttiita hakkereille. Hakkerit ovat jo nyt paljastaneet, että useiden leluvalmistajien, kuten Lovensen ja WeViben, tuotteet ovat haavoittuvia hakkeroinnille. Lainsäädäntö uuden ilmiön suhteen on kuitenkin vielä lapsenkengissä.

Kamera näyttää sukupuolielimet

Kaikki internet-yhteydellä varustetut kodinkoneet ovat alttiita hakkeroinnille. Koska seksilelujen käyttötarkoitus on erityisen intiimi, olisi niiden hakkeroiminen voimakkaasti yksityisyyttä loukkaavaa. Esimerkiksi kameralla varustettu Siime Eye-vibraattori tarjoaisi hakkereille visuaalisen yhteyden lelun omistajan sukuelimiin.

Teoriassa mahdollisuus, että ei-toivottu kolmas osapuoli hakkeroi seksileluja, on suhteellisen epätodennäköinen. Lisäksi, kuten Lovense-leluvalmistaja huomauttaa, Bluetoothin käyttö vaatii yleensä toimiakseen alle 10 metrin etäisyyden. Pitkän kantaman Bluetooth-lähettimiä ja -vastaanottimia kuitenkin löytyy kaupoista, ja brittiläisen Pen Test Partners -tietotekniikkayrityksen tekemä tutkimus paljasti, että lukuisat ihmiset ovat onnistuneet löytämään naapureidensa lelut Bluetoothin avulla.

Lainsäädäntö epäselvä

Vaikka lelujen hakkeroiminen on epäilemättä rikos, lainsäädäntö ei ole selvä sen suhteen, millainen rikos on kyseessä.

– Jos joku hakkeroi dildon, on hän rikosoikeudellisessa vastuussa. Mutta kysymys on siitä miten, toteaa asianajaja Stewart Baker.

Kun lelujen hakkerointia tarkastellaan seksuaalirikoksena, on keskiössä suostumus. Seksuaalinen väkivalta ei edellytä penetraatiota, ainoastaan "seksuaalista käyttäytymistä, joka tapahtuu ilman vastaanottajan suostumusta." Toisaalta tämä aiheuttaa monimutkaisia ​​kysymyksiä kumppanien välisestä seksilelujen käytöstä, Baker arvelee. 

– Minun on vaikea sovittaa tätä siististi seksiin liittyvien rikosten kategoriaan, Baker myöntää.

Hän uskookin, että seksirikoksia helpompi vaihtoehto olisi rinnastaa lelujen hakkerointi kyberrikollisuuteen. Toisaalta, kun hakkerointia käsitellään tietokonerikollisuutena, on riskinä, että rangaistukset seksuaaliseen itsemääräämisoikeuteen kajoavista teoista jäävät pieniksi.

Lainsäädännön hämäryys johtuu todennäköisesti ennakkotapauksen puutteesta. Baker arveleekin, että lainsäädäntö todennäköisesti selvenee ajan myötä, ja tapausten yleistyessä. Yksi asia on kuitenkin Bakerin mukaan nyt jo selvää; seksilelujen valmistajia on erittäin vaikeaa asettaa vastuuseen hakkerointitapauksissa. Ellei yritys ole markkinoinut tuotettaan valheellisesti, rikosoikeudellinen vastuu kuuluu hakkerille. 

Lähde: Gizmodo

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:ALL OVER PRESS
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!