fbq
Hotnow
15.01.2019 21:08
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus
Seksuaalinen vetovoima on hyväksi suhteelle.
Seksiä ensisilmäyksellä? Tutkimuksen mukaan kevytkenkäisyys kannattaa!
Hotnow
15.01.2019 21:08
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus

Siitä, kuinka nopeasti uuden tuttavuuden kanssa voi mennä sänkyyn, ollaan montaa mieltä. Jotkut luottavat sääntöön, jonka mukaan seksiä kuuluu odottaa kolmansille treffeille. Uuden tutkimuksen mukaan seksin harrastamista ei kuitenkaan tarvitse suotta lykätä. Seksuaalinen vetovoima ja himoille antautuminen voivat nimittäin johtaa vahvempiin ihmissuhteisiin. 

Rochesterin yliopisto ja tiimi israelilaisia psykologeja tutkivat, miten seksi ja seksuaalinen vetovoima vaikuttavat parisuhteen syntyyn. Kokeessa osallistujat esiteltiin vastakkaista sukupuolta edustavalle vieraalle henkilölle. Kaikki osallistujat ilmoittivat olevansa heteroseksuaaleja ja sinkkuja. Tutkijat havaitsivat, että välitön vetovoima laukaisi osallistujissa käyttäytymismalleja, jotka voivat edistää emotionaalisen siteen syntymistä. Tällaisia olivat esimerkiksi eleiden peilaaminen, fyysisen läheisyyden hakeminen ja katsekontakti.

– Seksi voi toimia pohjana, jolta toisilleen entuudestaan tuntemattomien ihmisten tunteet pääsevät syvenemään. Tämä koskee sekä miehiä että naisia. Seksi motivoi ihmisiä lähentymään, sukupuolesta riippumatta, kertoo tutkimusta johtanut sosiaalipsykologi Gurit Birnbaum.

Syy biologiassa

Ihmisen seksuaalinen käyttäytyminen liittyy biologian kannalta tarkasteltuna tietenkin lisääntymiseen. Vaikka parisuhde ei ole edellytys seksille ja jälkikasvun saamiselle, Birnbaum muistuttaa, että vanhempien sitoutuminen toisiinsa on hyväksi avuttomalle ihmislapselle.

– Ihmisen historian aikana vanhempien välinen side on merkittävästi lisännyt lapsen selviytymismahdollisuuksia, hän sanoo:

– Seksuaalisilla haluilla voi olla tärkeä kausaalinen rooli parisuhteiden kehittämisessä. Se on kuin magneetti, joka pitää kumppanit yhdessä riittävän pitkään, jotta kiintymys ehtii muodostua.

Lähde: New York Post

Tilaa Seiskan uutiskirje! »