Hyppää pääsisältöön
Seksi rannalla ei ole välttämättä hyvä idea.

Seksi rannalla ei olekaan hyvä idea - hiekka voi sisältää 100 kertaa enemmän ulostebakteereja kuin merivesi!

Seksi rannalla on kaikille tuttua romanttisista elokuvista. Tosielämässä märässä hiekassa pelehtiminen ei kuitenkaan välttämättä ole yhtä upea kokemus. 

Ensinnäkin, ranta tarkoittaa hiekkaa - ja sitä on kaikkialla. Alasti ilakoidessa hiekkaa valitettavasti pääsee paikkoihin, joihin et sitä kaipaisi. Tämä on erityisen ikävää, jos hiekkaa pääsee seksin aikana sukuelimiin, sillä se voi aiheuttaa kivuliaita hankaamia ja ihoärsytystä.

Kannattaa käyttää maalaisjärkeä

Mikä pahinta, hiekka ei ole kaikkein maailman puhtoisin alusta seksin harrastamiselle. Journal of Environmental Science and Technology-lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan rantahiekka voi sisältää 100 kertaa enemmän ulostebakteereja kuin merivesi.

– Seksipaikan valinnassa on käytettävä maalaisjärkeä. Bakteereja ja viruksia löytyy kaikkialta ympäristöstämme, muistuttaa naisten seksuaaliterveyteen erikoistunut Leah Millheiser Stanfordin yliopistosta:

– Tämä ei tarkoita, että jokainen ihminen, joka harrastaa seksiä uima-altaassa tai rannalla, saa infektion, mutta hiekasta ja vedestä on mahdollista saada tartuntoja.

Bakteerit viihtyvät uikkareissa

Yksi yleisimmistä rantaseksin ikävistä seuraamuksista on virtsatietulehdus naisilla. PLOS One -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan bakteerit menestyvät kuumissa, kosteissa ympäristöissä, kuten uimapuvuissa ja yhdyntä kasvattaa virtsatietulehduksen riskiä. 

Kun tähän yhtälöön lisätään yllä mainittu likainen rantahiekka, ovat katastrofin ainekset kasassa. 

Lähde: New York Post


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
all over press

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!