Seksi ja uni ovat onnen tärkeimmät tekijät.

Seksi ja uni ovat avaimet onneen - vanhukset pärjäsivät onnellisuuskyselyssä!

22.09.2017 14:02

Seksi ja uni ovat avaimet onneen, paljastaa tutkimus. Oxford Economicsin tutkimuksen mukaan edellämainitut ovat onnen kannalta tärkeämpiä tekijöitä kuin raha.

Tutkimukseen osallistui 8250 brittiä. Tutkijat mittasivat osallistujien onnellisuutta pistetaulukon avulla. He havaitsivat, että seksi ja uni olivat kaksi voimakkaimmin onneen liittyvää tekijää. Ihmiset, jotka nukkuivat eniten, olivat onnellisuusasteikolla keskimäärin 15 pistettä korkeammalla kuin vähän nukkuvat. Seksielämäänsä tyytymättömät saivat puolestaan keskimäärin 7 pistettä vähemmän kuin seksielämäänsä tyytyväiset vastaajat. 

Raha ei tuo onnea

Sen sijaan rahalla näyttäisi olevan yllättävän vähän tekemistä onnellisuuden kanssa. 12 500-50 000 punnan (14 076-56 298 euron) palkankorotus lisäisi tutkimuksen mukaan ihmisten onnellisuutta vain kahdella pisteellä. Myös terveys, yhteisöllisyys ja työn vakaus osoittautuivat onnellisuuden kannalta rahaa tärkeämmiksi tekijöiksi. Vielä rahaakin vähemmän onneen vaikuttivat muun muassa oman kodin omistaminen ja tykkäysten määrä sosiaalisessa mediassa.

Onni tulee iän myötä, sillä tutkimukseen osallistuneet nuoret olivat keskimäärin onnettomampia kuin iäkkäät ihmiset. Tutkimuksen mukaan 72-92-vuotiaat saivat kaikkein eniten unta, ja olivat tyytväisimpiä seksielämäänsä. Onnettomimpia olivat lapsettomat, 30-40-vuotiaat. Heidän onneaan nakersivat muun muassa yhteisöllisyyden puute ja tyytymättömyys seksin suhteen.

Lähde: Metro UK

Teksti: Seiskan toimitus
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!