Hyppää pääsisältöön
Seksi voi auttaa yli erosta

Seksi exän kanssa ei ehkä sittenkään ole pahasta!

Moni päätyy harrastamaan ex-kumppanin kanssa seksiä vielä eron jälkeen. Kun intohimo on vielä olemassa parisuhteen hajottaneista ongelmista huolimatta, on helppoa antautua tunteiden valtaan vielä viimeisen kerran - tai kaksi. Yleensä seksiä exän kanssa pidetään huonona ideana, mutta Wayne State Universityn tutkijat ovat sitä mieltä, että parhaimmillaan käytäntö saattaa jopa auttaa toipumaan erosta.

Archives of Sexual Behaviour -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan seksi eron jälkeen ei ole niin haitallista mielenterveydelle, kuin äkkiseltään luulisi. Tutkijoiden mukaan seksi entisen kumppanin kanssa ei välttämättä hankaloita elämässä eteenpäin siirtymistä, vaan voi jopa edistää sitä. 

Tutkimuksessa osallistujia pyydettiin raportoimaan seksikokemuksista entisten kumppaneiden kanssa ja kertomaan, olivatko he vielä emotionaalisesti kiinni ex-kumppaneissaan kahden kuukauden kuluttua erosta. Tulosten analysoinnin jälkeen tutkijat päättelivät, ettei seksi exän kanssa häiritse henkilön toipumista erosta. Sen sijaan seksuaaliset kokemukset usein auttoivat osallistujia suhtautumaan positiivisemmin arkeen eron jälkeen. 

Molemminpuolinen päätös

Psykologi Madeleine Mason Roantreen mukaan seksi ex-kumppanin kanssa on usein hyödyllinen työkalu, jonka avulla henkilö kykenee saattamaan suhteen päätökseen. Hän huomauttaa kuitenkin, että mahdolliset edut riippuvat viime kädessä jokaisen yksilön omasta motiivista. Mikäli henkilö hakee seksuaalista kontaktia ex-kumppanin kanssa, koska haluaa tämän takaisin, on edellä mainittuja hyötyjen saavuttaminen epätodennäköistä. Asiantuntijoiden mukaan seksi eron jälkeen toimiikin parhaiten silloin, kun päätös erosta on ollut täysin molemminpuolinen, eikä kumpikaan kanna toista kohtaan kaunaa.

-  Yrittävätkö he saada exänsä takaisin, vai onko kyseessä osa jäähyväprosessia? Jos vastaus on ensimmäinen, saattaa olla parempi pidättäytyä eron jälkeisestä seksistä, ja sen sijaan keskittyä etsimään parempaa suhdetta, Roantree selittää.

Lähde: The Independent


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
all over press

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!