Hotnow

Puhelimen tuijottamiseen käytetään sängyssä enemmän aikaa kuin seksiin!

20.11.2018 21:04

Ei liene yllätys, että sängyn pääsääntöinen tarkoitus on nukkuminen. Se, mihin ihmiset käyttävät muun sängyssäoloaikansa, on kuitenkin melkoinen sokki. Tuoreen brittitutkimuksen mukaan toiseksi yleisin sänkyaktiviteetti ei olekaan seksi, vaan työnteko.

Nectar Sleep haastatteli 2 133 brittiä tämän vuoden elo-syyskuussa. Kyselystä kävi ilmi, että ihmiset käyttävät peräti 11,2 tuntia viikossa sängyssä työskentelyyn.

Kolmanneksi yleisin aktiviteetti sängyssä on television katsominen, johon käytetään noin 9,1 tuntia viikossa. 6,3 tuntia viikosta kuluu sängyssä murehtimiseen ja stressaamiseen. Myös sosiaalinen media syö aikaa muilta öisiltä aktiviteeteilta.

Kyselyyn vastanneet paljastivat käyttävänsä sängyssä enemmän aikaa puhelimen tai tabletin selaamiseen  (4,2 tuntia viikossa) kuin seksiin  (3,5 tuntia).

Kenties intiimin kanssakäymisen laiminlyönti selittää, miksi seksi on kyselyn mukaan yleisin unen aihe. Toiseksi eniten ihmiset unelmoivat rentouttavasta lomasta. Myös putoaminen ja jahdattuna oleminen olivat kyselyn perusteella tavallisia unia.

Tulokset eivät yllätä

Parisuhdeasiantuntija Susan Quilliam ei ole yllättynyt tutkimuksen tuloksista:

– Nyky-yhteiskunta ja älypuhelimen kaltaiset teknologiat tarkoittavat, että ihmiset ovat tavoitettavissa 24/7. Ei ihme, että työ- ja sometunteja kertyy niin paljon sängystä käsin.

Quillamin mukaan tulokset ovat huolestuttavia, sillä jatkuva stressin ja ärsykkeiden kohteena oleminen häiritsevät sekä ihmisten unta että seksielämää. Hän neuvookin sulkemaan ruudut hyvissä ajoin ennen sänkyyn menemistä.

– Ja kyllä, antakaa enemmän aikaa seksille, sillä se vapauttaa rentouttavia endorfiinia, jotka auttavat nukkumaan hyvin. 

Lähde: Mirror

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:all over press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!