Kuvituskuva

Positiivinen trendi: Nuoret aikuiset eivät halua huonoa seksiä - siksi peitto heiluu aiempaa vähemmän!

16.05.2019 18:33

Fakta on, että tämän päivän parikymppiset harrastavat aiempia sukupolvia vähemmän seksiä. London School of Hygiene and Tropical Medicine-yliopiston tutkimus paljasti, että seksin vähentyminen ilmiönä koskee nimenomaan nuoria pariskuntia.

Älylaitteet

Yleisin selitys seksin vähenemiselle ovat teknologia ja sosiaalinen media. Tutkijat esittävät kuitenkin myös toisen hypoteesin nostamalla esiin yhteiskunnallisten asenteiden ja normien muutoksen.

Millenniaalit ovat aiempaa paremmin perillä seksistä ja seksuaalisuudesta. Seksipositiivisuus on päässyt valloilleen sosiaalisessa mediassa. Vielä jokunen vuosikymmen sitten ihmisillä ei ollut mahdollisuutta keskustella seksistä yhtä avoimesti ja suuressa mittakaavassa kuin nykyään.

Tietoisuus lisääntynyt

Tänä päivänä omaa seksuaalisuutta määrittelään paljon hetero- ja homo-termejä laajemmin. Mitä parempi itsetuntemus kullakin on, sitä harvemmin ajautuu itselleen epämieluiseen tai epätyydyttävään seksuaaliseen kanssakäymiseen. 

- Sukupuolten välinen tasa-arvo ulottuu nyt seksuaalisuuteen. Jos naiset tunsivat ennen, että heidän velvollisuutensa on täyttää kumppanin seksuaaliset tarpeet omasta nautinnostaan piittaamatta, ovat he kenties nyt vähemmän taipuvaisia ​​tomimaan niin, tutkijat toteavat raportissaan:

- Miehet eivät ehkä tunne enää yhtä paljon tarvetta kerskailla kuin ennen, eikä naisten ole enää niin välttämätöntä osoittaa, että he ovat puhtoisia kuin lumi.

Nuorten aikuisten vähenevä seksin harrastaminen voikin johtua osaltaan siitä, että he vaativat sukupuolisuhteilta aiempia sukupolvia enemmän. Se ei ole ainakaan negatiivinen trendi.

Lähde: The Independent

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!

Teksti: Jenna Jylhä
Kuvat: Rex Features

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!