fbqPornhub-käyttäjä, varo tätä virusta! | Seiska
Hotnow
13.10.2017 15:32
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: ALL OVER PRESS
Virus iski Pornhubiin.
Pornhub-käyttäjä, varo tätä virusta!
Hotnow
13.10.2017 15:32
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: ALL OVER PRESS

Aikuisviihdesivut ovat netin suurimpia virusten levittäjä, mutta suurimpia sivustoja, kuten Pornhubia, pidetään suhteellisen turvallisina. Keskiviikkona (11.10.)  tietoturvayritys Proofpoint ilmoitti kuitenkin löytäneensä Pornhubista haittaohjelman, joka houkutteli käyttäjiä lataamaan Kovter-nimisen viruksen.

Haittaohjelma yritti saada Pornhub-kävijät lataamaan viruksen väittämällä, että kyseessä oli kehotus Google Chromen tai Adobe Flash Playerin päivittämiseksi. Tiedoston ladanneet aikuisviihteen ystävät tulivat kuitenkin ladanneeksi koneelleen haittaohjelman. Haittaohjelma hyödynsi Traffick Junkya, joka vastaa Pornhubin sivulla esiintyvistä mainoksista.

Proofpoint havaitsi asian lokakuun alusta, ja ilmoitti siitä sekä Pornhubille että Traffick Junkylle. Aikuisviihdesivusto ilmoittaa korjanneensa ongelman heti, kun se tuli heidän tietoonsa.

– Pornhub toimi nopeasti poistaakseen vaarallisen sisällön, ja eliminoi riskin, jonka se aiheutti käyttäjille, kommentoi Pornhubin edustaja.

Sivuston nopeasta toiminnasta jokaisen säännöllisen Pornhub-käyttäjän tulisi tarkistaa koneensa Kovterin varalta. Proofpointin Patrick Wheeler selittää, että Kovter käynnistää verkkoselaimeen näkymättömiä istuntoja ja napsauttelee mainoksia. Näin tehdessään, se saattaa aiheuttaa hitautta nettiselaimissa, tai jopa hidastaa koko tietokonetta. Ikävä kyllä, Wheelerin mukaan Kovter on "pahamaineisen vaikeasti havaittava". Jotkut virustorjuntaohjelmat saattavat löytää sen, mutta Wheeler suosittelee koneen luovuttamista IT-ammattilaiselle perusteellista tarkistusta varten. 

Lähde: Men's Health