Pettäjiä on kahta laatua.

Pettäjiä on kahta laatua - tämän takia ihmiset pettävät!

24.08.2018 22:15

Pettäminen on aina kova kolaus suhteelle, mutta voiko uskottomuudesta päästä yli? Ashley Madisonille työskentelevä seksi- ja parisuhdeterapeutti Tammy Nelson kertoo Business Insiderissa, että moderneissa parisuhteissa pettämistä on kahta lajia. Nelson kertoo, että kaikki pettäjät haluavat joko lähteä vanhasta suhteestaan tai pysyä siinä. 30 vuoden kokemuksella Nelson tietää, että tämän eron ymmärtäminen on tärkeää.

– Petät, koska haluat lähteä, etkä tiedä, miten päättää suhde, kuvailee Nelson ensimmäistä tyyppiä:

– Se on eräänlainen passiivisaggressiivinen tapa sanoa, että haluat pois, jo ennen kuin tiedät haluavasi pois.

Tällöin suhdetta on vaikea pelastaa. Jälkimmäiseen kategorian kuuluvat puolestaan pettävät, koska he kaipaavat jotain, mitä he eivät saa nykyisessä suhteessaan. Esimerkiksi pitkään naimisissa olleet ihmiset saattavat hakea liiton ulkopuolelta tyydytystä  seksuaalisiin haluihin, jotka eivät täyty liitossa. He eivät kuitenkaan halua luopua nykyisestä elämästään.

– Se on tapa täyttää elämän yksi osa-alue, jota heidän avioliitonsa ei täytä. Silloin he tuntevat, että he saavat kaiken, Nelson jatkaa.

Ei-tieteellinen tutkimus tarjoaa tukea Nelsonin havainnoille. Toinen pettäjille tarkoitettu terffisivusto, Victoria Milan, haastatteli 4 658 sivuston käyttäjää ja havaitsi, että valtaosa (69 prosenttia) pettäjistä ei halunnut jättää puolisoaan.

Lähde: Business Insider

Teksti: Seiskan toimitus
Kuvat: all over press

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!