Pettämisestä voi selvitä.

Petitkö sittenkin rakastasi? Selvitä kriisi oikein näiden neuvojen avulla!

12.06.2019 18:33

Uskottomuus on yksi pahimmista mahdollisista koettelemuksista parisuhteelle. Pettäminen on kuitenkin valitettavan yleistä ja siihen syyllistyvät sekä naiset että miehet. Parisuhteen elvyttäminen pettämisen jälkeen ei ole helppoa, mutta ero ei välttämättä ole väistämätön. Women's Health antaa muutaman toimivan neuvon.

1. Miksi petit kumppaniasi

Ensimmäinen askel on ymmärtää pettämisen motivaatio. Kaikki muu riippuu siitä.

- Naiset pettävät usein siksi, koska he etsivät jotain, jota he eivät saa nykyisestä parisuhteestaan ja pettäminen on passiivisaggressiivinen tapa käsitellä ongelmaa, muistuttaa Women's Health-neuvonantaja, tohtori Chloe Carmichael.

Jos pettämisen taustalla on sinun ja kumppanisi auttamaton yhteensopimattomuus, voi olla järkevintä päättää suhde. 

2.Kerrotko pettämisestä kumppanillesi

Toisin kuin usein ajatellaan, yhtä oikeaa tietä ei ole.

- Jos tiedät mokanneesi ja olet satavarma, että se oli yksittäinen lipsahdus, josta kumppanisi ei saisi koskaan tietää, ja jos asian käsitteleminen olisi hänelle liikaa, voi olla parasta olla kertomatta, tohtori Carmichael arvelee.

Sen sijaan, jos pettämisen taustalla ovat parisuhteen ongelmat, on asiat syytä puida huolella.

3. Puheeksiotto

Valmistaudu siihen, että keskustelu tulee olemaan molemmille vaikea. Tohtori Carmichael kehottaa pettäjää kantamaan vastuun teoistaan.

- Kerro, mitä aiot tehdä hänen luottamuksensa takaisin voittamiseksi ja varmistaaksesi, ettei tämä tule koskaan toistumaan.

4. Viha ja pettymys

On normaalia, että kumppani reagoi pettämiseen vihalla ja pettymyksellä. Pettävän osapuolen on hyväksyttävä asia ja kunnioitettava sitä. Voimakasta reaktiota voi pitää myös hyvänä merkkinä, sillä se tarkoittaa, että toinen välittää sinusta ja suhteestanne.

5. Kunniota toisen päätöstä

Joillekin pettäminen on anteeksiantamaton teko. Tohtori Carmichael muistuttaa, että tämä voi olla merkki siitä, ettei suhdetta oltu tarkoitettu kestämään:

- Jos joku ei edes harkitse ongelmien selvittämistä silloinkaan, kun kyseessä on kertaluonteinen tapaus, jota toinen selvästi katuu, ei tämä henkilö luultavasti ole sitoutuneet suhteeseen.

Mikäli ero kuitenkin on tosiasia, kunnioita kumppanisi päätöstä.

6. Uusi alku

Jos olette päättäneet, että haluatte työskennellä suhteenne eteen, älkää jääkö tuleen makaamaan.

Uskottomuudesta toipuminen vaatii aikaa ja kovaa työtä, eikä suhteen voi odottaa taianomaisesti palaavan ennalleen. Kokeilkaa yhdessä terapiaa. Käsitelkää uskottomuuden taustalla piilevät ongelmat ja hakekaa niihin yhteisiä ratkaisuja. Ennen kaikkea, antakaa toisillenne aikaa parantua ja rakentakaa uudelleen menetetty luottamus.

Lähde: Women's Health
 

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!

Teksti: Jenna Jylhä
Kuvat: Rex Features

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!