fbq
Hotnow
14.02.2018 19:01
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: all over press
Penis voi kutistua.
Peniksen koko voi muuttua pysyvästi: Tässä ovat viisi asiaa, jotka kutistavat peniksen!
Hotnow
14.02.2018 19:01
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: all over press

Peniksen koko voi muuttua iän myötä. Itse asiassa penis voi kutistua pysyvästi jopa useita senttimetrejä. Asiaan vaikuttavat tekijöitä on monia, joista kaikille ei mahda mitään. Toiset niistä ovat kuitenkin täysin vältettävissä.

LUE MYÖS: Peniksen kokoa voi arvioida vessapaperirullalla - katso ohjeet!

Tässä viisi asiaa, jotka voivat vaikuttaa negatiivisesti peniksen mittaan.

1. Tupakointi

Polttamisesta on monenlaista haittaa terveydelle. Savukkeiden toksiinit voivat vahingoittaa peniksen verisuonia ja vaikuttaa näin ollen paitsi peniskudokseen, myös peniksen toimintaan. 

2. Lääkitys

Jotkut lääkkeet, etenkin eturauhaslääkkeet voivat aiheuttaa peniksen kutistumista. Myös joillakin masennus- ja psykoosilääkkeillä on raportoitu samanlaisia sivuvaikutuksia.

3. Ikääntyminen

Ikääntymistä ei valitettavasti voi estää. Penis ja kivekset kuitenkin tapaavat kutistua iän myötä, koska rasva-aineiden kertyminen verisuoniin heikentää verenkiertoa. Näin ollen erektio ei enää yllä entiseen loistoonsa.

4. Eturauhasen leikkaus

Noin 70 prosenttia miehistä, joille on tehty eturauhassyövän hoitoon liittyvä leikkaus, on havainnut peniksen kutistumista. Lääkärit eivät osaa yksiselitteisesti osoittaa, mistä tämä johtuu. 

5. Peyronien tauti

Peyronien tauti, eli peniksen käyristyminen on urologinen vaiva, joka voi olla synnynnäinen tai ilmaantua vasta myöhemmällä iällä. Sen lisäksi, että penis käyristyy erektiossa, tauti aiheuttaa myös arpikudoksen muodostumista, mikä heikentää verenkiertoa ja estää siittimen normaalin venymisen erektiossa. Tällöin erektio voi olla aiempaa pienempi.

Lähde: Mirror

Tilaa Seiskan uutiskirje! »