fbq
Hotnow
12.01.2019 22:38
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus
Palkittu seksilelu onkin "moraaliton" – tunnustus peruttiin!
Hotnow
12.01.2019 22:38
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus

CES 2019-tapahtuman järjestäjät ovat peruneet seksilelulle myönnetyn palkinnon, koska tuotetta pidettiin "moraalittomana". 

Seksileluvalmistaja Lora DiCarlo sai tunnustuksen robotiikka- ja drone-kategoriassa kehitettyään hands free -vibraattori Orén. Yrityksen mukaan seksilelu hyödyntää "mikrorobottiteknologiaa, joka jäljittelee kaikkia ihmisen suun, kielen ja sormien tuottamia tuntemuksia".

Vibraattori on kehitetty yhteistyössä "oregonilaisen yliopiston robottitekniikan laboratorion kanssa", yhtiö kertoi lausunnossaan. Lausunnon mukaan työntekijät “iloitsivat ja juhlivat” tuotteen saamaa tunnustusta aiemmin tänä vuonna. Pettymys oli suuri, kun yhtiön johdolle kerrottiin myöhemmin, että palkinto oli mitätöity, eikä yhtiö saisi esitellä Oréa Las Vegasin vuotuisessa teknologiatapahtumassa. Lora DiCarlon mukaan asian takana oli CES-järjestäjä Consumer Technology Association (CTA).

– Tuotteet, joiden CTA katsoo oman harkintansa perusteella olevan moraalittomia, säädyttömiä, siveettömiä, profaaneja, tai CTA:n imagon vastaisia, tullaan hylkäämään, leluvalmistaja lainaa mitätöinnin perusteita.

"Naurettavaa"

Lora DiCarlon perustaja Lora Haddock sanoo perusteen olleen "loukkaava ja rehellisesti sanoen naurettava".

–  Vuoden 2018 CES:ssä lanseerattiin miehille suunnattu seksinukke, hän lisää.

CES:n tiedottaja kommentoi kohua selittämälle, ettei tuotteen olisi pitänyt olla ehdolla lainkaan.

– Tuote ei sovi mihinkään olemassa olevaan kategoriaamme, eikä sitä olisi pitänyt hyväksyä innovaatiopalkintoihin, edustaja sanoo:

– CTA on ilmoittanut tästä Lora DiCarlolle. Olemme pyytäneet virhettämme anteeksi yhtiöltä. 

Lähde: The Independent

Tilaa Seiskan uutiskirje! »