Hotnow

Paljastus: Puhelimen Siri-toiminto äänittää seksisessioitasi! "Osa äänityksistä välitetään Applen alihankkijoille"

03.08.2019 18:31

Tuoreen raportin mukaan Applen henkilökohtainen avustaja, Siri, saattaa äänittää ihmisten seksisessioita.

Vaikka Apple ei mainosta asiaa kuluttajille, pieni osa Sirin äänityksistä välitetään alihankkijoille, joiden tehtävänä on luokitella äänitteet esimerkiksi sen mukaan, onko ääniassistentin aktivointi ollut tarkoituksellinen vai vahinko. Applen mukaan tietoja käytetään parantamaan Sirin toimintaa. Valitettavasti työntekijät pääsevät samalla kuulemaan sisällöltään arkaluonteisia äänitteitä.

IPhoneen, Apple Watchiin ja HomePodiin sisäänrakennettu Siri aktivoituu, kun joku sanoo ”Hei Siri", mutta tekoäly käynnistyy usein myös vahingossa, toteaa laadunvalvontayritys The Guardianille.

– Lukemattomat tallenteet ovat sisältäneet yksityisiä keskusteluja lääkärin ja potilaan välillä, bisnesdiilejä, oletettuja rikoksia, seksuaalista toimintaa ja niin edelleen, yritys paljastaa.

– Näiden nauhoitusten mukana on käyttäjätietoja, jotka osoittavat sijainnin, yhteystiedot ja sovelluksen dataa.

Raportin mukaan eniten Siri-vahinkoja sattui Apple Watchin kanssa:

– Vahinkojen säännöllisyys on kellon kohdalla uskomattoman korkea. Kello voi nauhoittaa 30 sekuntia kestävä pätkän ja vaikka se ei ole paljoa, ehtii siinä ajassa saada hyvän käsityksen siitä, mitä on meneillään.

Paljastukset herättävät epäilemättä huolta Applen käyttäjissä. Apple kuitenkin rauhoittaa asiakkaitaan muistuttamalla, että työntekijät käyvät läpi alle prosentin päivittäisistä äänitteistä ja senkin vain "parantaakseen Siriä ja sanelua". Yhtiö vakuuttaa, että se suhtautuu asiakkaidensa yksityisyyteen vakavasti:

– Siri-äänitteitä analysoidaan turvallisissa tiloissa ja kaikkien tarkastajien on noudatettava Applen tiukkoja luottamuksellisuusvaatimuksia.

Lähde: The Guardian

Teksti:Jenna Jylhä
Kuvat:Rex Features
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!