Vaikea liikalihavuus haittaa seksielämää, mutta lääketiede voi auttaa!

Paha ylipaino tappaa seksielämän - apu voi löytyä lääkäristä!

28.02.2019 18:32

Lihavuusleikkaus voi pelastaa sairaalloisesti ylipainoisen henkilön hengen ja siinä ohessa se voi piristää myös seksielämää. 

JAMA Surgery-lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan yli puolet potilaista, joille tehtiin mahalaukun ohitusleikkaus, raportoi toimenpiteen jälkeen aktiivisemmasta ja tyydyttävämmästä seksielämästä.

2000 ihmisen otos

Tutkijat seurasivat noin 2 000 lihavuusleikkaukseen osallistuneen potilaan seksielämää vuosina toimenpiteen jälkeen.

Tutkija Kristine Steffen North Dakota State -yliopistosta sanoo, että tutkimuksessa keskityttiin neljään seksuaalisuuden osa-alueeseen: potilaiden libidoon, seksin harrastamisen taajuuteen, fyysisten rajoitusten vaikutuksiin ja seksin tyydyttävyyteen.

Steffen kollegoineen totesi, että kohonnut tyytyväisyys seksielämää kohtaan säilyi viiden vuoden tarkastelujakson ajan leikkauksen jälkeen, sekä naisten että miesten kohdalla.

Kuvituskuva

Todellista apua

Kaikki osallistujat olivat ennen leikkausta liikalihavia ja heidän keskimääräinen painoindeksinsä 46.

Noin 70 prosenttia naisista ja 74 prosenttia miehistä ilmoitti olevansa tyytymättömiä seksielämäänsä ennen leikkausta.

60 prosenttia naisista ja 67 prosenttia miehistä kertoi, että heidän painonsa vaikeutti fyysisesti seksiä ja orgasmin saavuttamista. 

Vuosi toimenpiteen jälkeen 56 prosenttia näistä naisista ja 49 prosenttia miehistä koki, että heidän seksielämänsä oli parantunut. 68 prosenttia miehistä raportoi paremmasta suorituskyvystä sängyssä. Naisista yli puolet ilmoitti, etteivät paino ja terveys enää fyysisesti rajoittaneet heidän seksielämäänsä.

Lähde: JAMA SurgeryNew York Post

Teksti: Jenna Jylhä
Kuvat: Rex Features

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!