fbq
Hotnow
20.05.2017 19:20
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus
Moni on kokenut päänsärkyä seksin jälkeen.
Orgasmilla voi olla outoja sivuvaikutuksia - oletko kokenut näitä seurauksia?
Hotnow
20.05.2017 19:20
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus

Tavallisesti orgasmi saa aikaan hyvänolontunteen. Aina orgasmista ei seuraa pelkkää hyvää, vaan joissakin tapauksissa orgasmin on raportoitu aiheuttaneen varsin erikoisia sivuvaikutuksia.

Päänsärky

Seksi voi aiheuttaa päänsärkyä. Yleensä se iskee hekuman huipulla ja jatkuu orgasmin jälkeen. Seksipäänsärky voi kestää muutamista minuuteista muutamiin tunteihin.

Hallusinaatiot

Jotkut naiset kertovat kokeneensa orgasmin jälkeen hallusinaatioita lentämisestä. Toiset ovat raportoineet déjà vu- tai kehostapoistumiskokemuksista. Turkissa tehtyyn tutkimukseen osallistuneista naisista osa kertoi astuneensa orgasmin jälkeen piirroshahmojen maailmaan.

Huonovointisuus

POIS-oireyhtymä, eli post-orgasm sickness syndrome, on yleiskuntoa heikentävä tila orgasmin jälkeen. Miehet ovat kertoneet kokeneensa flunssan kaltaisia oireita heti siemensyöksyn jälkeen.

Heikotus

Orgasmolepsia aiheuttaa heikotusta ja lihasten kontrollin menetystä orgasmin jälkeen. Oireet kestävät tavallisesti enintään 30 sekuntia. Yleensä tähän liittyyy narkolepsiaa tai muita unihäiriöitä.

Itkeminen

Postkoitaaliseen dysforiaan kuuluu itkuisuutta, alakuloa, masentuneisuutta tai ahdistusta seksin jälkeen. Vuonna 2011 tehdyssä tutkimuksesssa lähes yksi kolmesta naispuolisesta yliopisto-opiskelijasta ilmoitti kokeneensa vastaavia oireita ainakin kerran seksin jälkeen.

Aivastelu

Orgasmi voi laukaista myös aivastuksia. Tutkijat arvelevat asian liittyvän parasympaattiseen hermostoon. Vuonna 1972 kerrottiin 59-vuotiaan miehen alkaneen aivastella ja niiskuttaa seksin jälkeen. Oireet jatkuivat kymmenen vuoden ajan.

Kipu

Naiset voivat tuntea kipua orgasmin jälkeen, vaikka itse yhdyntä ei olisi ollut kivuliasta.

Tuntemukset jaloissa

Vuonna 2013 raportoitiin tapauksesta, jossa 55-vuotias nainen valitti "ei-toivotuista orgasmisista aistimuksista" jalassaan. Ilmeisesti joka kerta, kun hän harrasti miehensä kanssa seksiä, hänen saamansa orgasmi tuntui jälkeenpäin myös hänen vasemmassa jalassaan. 

Lähde: Men's Health