Hyppää pääsisältöön
Kuukautiskierto vaikuttaa orgasmeihin.

Orgasmien voimakkuus riippuu kuukautiskierrosta!

Orgasmien voimakkuus riippuu kuukautiskierrosta, paljastaa uusi tutkimus.

Cluen mukaan se, missä kuukautiskierron vaiheessa nainen on, saattaa vaikuttaa orgasmin laatuun. Asia liittyy kuukausittaisen syklin hormonaalisiin muutoksiin. Estrogeenin ja progesteroniin määrän muutokset kehossa vaikuttavat myös naisen seksuaaliseen halukkuuteen. Päivinä ennen ovulaatiota, naiset ovat todennäköisemmin halukkaampia seksiin. Sen sijaan ovulaation jälkeen libido lähtee laskuun.

Tutkijat havaitsivat, että nämä muutokset heijastuivat myös siihen, miten voimakkaina naiset kokivat orgasminsa. Siihen aikaan kuusta, jolloin naiset olivat halukkaampia seksiin, he kokivat usein olevansa myös kiihottuneempia, ja he kokivat voimakkaampia orgasmeja. 

Vaikka kierrossa on "optimaalinen" aika orgasmeille, kuuluu siihen myös huonoja päiviä.  Niin sanotussa luteaalivaiheessa, jolloin progesteronin määrä on huipussaan, on naisen libido tavallisesti alimmillaan. Tällöin myös orgasmien laatu kärsii.

Kuukautiskierto alkaa kuukautisten ensimmäisestä päivästä. Tällöin myös estrogeenin määrä lähtee nousuun. Ovulaatio tapahtuu noin kierron 14. päivä. Ovulaation ja seuraavien kuukautisten alkamisen väli puolestaan on luteaalivaihe.

Lähde: Mirror


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!