Hotnow

Onko kuolleen vaginan syndrooma todellinen?

17.12.2017 21:49

Internetissä on jo vuosia kiertänyt huhuja oireyhtymästä nimeltään Dead Vagina Syndrome, eli kuolleen vaginan syndrooma. Naisia varoitetaan liiallisesta itsetyydytyksestä, joka voi turruttaa emättimen ja klitoriksen niin, että orgasmin saaminen vaikeutuu tai jopa loppuu. Onko kuolleen vaginan syndrooma todellinen ilmiö, vaiko myytti, jolla naisten seksuaalisuutta yritetään suitsia?

Gynekologi Shazia Malik vakuuttaa, ettei kuolleen vaginan syndroomasta ole olemassa lääketieteellistä näyttöä. On totta, että tärisevät vibraattorit saattavat väliaikaisesti turruttaa intiimialueen herkkää ihoa. Vastaavaa voi tapahtua myös seksin, ja jopa imetyksen tai hormonaalisen ehkäisyn takia. Tämä on kuitenkin lähes aina ohimenevä ilmiö, jonka jälkeen tuntoherkkyys palaa ennalleen. Värisevän laitteen aiheuttama turtuneisuus katoaa yleensä noin tunnissa. Eräässä tutkimuksessa todettiin, että vain 0,5% naisista ilmoitti turtuneisuuden kestäneen yli viikon ajan, joten kovin todennäköinen uhka ei ole.

Sen sijaan, monet naiset huomaavat, että heidän on helpompi saavuttaa orgasmi vibraattorin kuin kumppanin kanssa. Tämä on luonnollista, sillä nainen tietää itse parhaiten, mistä hän nauttii. Kun siihen lisätään naisten nautintoon vartavasten suunniteltu seksilelu, voi orgasmin tuottaminen käydä huomattavasti nopeammin, kuin perinteisessä seksissä. Tällä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä seksilelujen aiheuttaman turtumisen kanssa. Jos asia vaivaa mieltä, kannattaa siitä puhua kumppanin kanssa. Ei ole myöskään mitään syytä, miksei leluja voisi ottaa osaksi seksiä kumppanin kanssa.

Lähde: Metro UK

 
Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!