Hotnow

Onko kokemusta? Yhteenmuutto ennen avioliittoa voi huonotaa seksielämää!

16.01.2020 20:05

Yhteen muuttaminen on yksi parisuhteen suurista virstanpylväistä. Uuden tutkimuksen mukaan samassa osoitteessa asuminen ennen avioliittoa voi kuitenkin heijastua negatiivisesti makuuhuoneeseen. Journal of Sex Research-lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan parit, jotka seurustelivat pidempään ja asuivat yhdessä ennen häitä, harrastivat harvemmin seksissä avioliitossa. 

Tutkimuksessa tarkasteltiin noin sataa pariskuntaa neljä vuotta avioitumisen jälkeen. Tulokset osoittivat, että rakastavaiset, jotka asuivat yhdessä ennen avioliittoa, olivat vähemmän tyytyväisiä seksielämäänsä kuin parit, jotka eivät asuneet yhdessä ennen avioliittoa.

Seksologi Logan Levkoffin mukaan pitkään avoliitossa asuneiden ei kuitenkaan pidä lannistua. 

– Tutkimus on erittäin harhaanjohtava. Kun joku asuu kumppanin kanssa ennen avioitumista, se tarkoittaa, että heillä on koko ajan mahdollisuus seksiin, joten siksi määrä ei lisäänny avioliiton alussa... Jos ette ole asuneet yhdessä ennen avioliittoa, silloin avioliitto on ensimmäinen kerta, kun voitte harrastaa seksiä vuorokauden ympäri, hän selittää New York Postille.

Pelkkä lukuihin tuijottaminen ei myöskään anna hyvää kokonaiskuvaa parien seksielämästä. Samaisessa tutkimuksessa havaittiin myös, että pitkään ennen häitä yhdessä asuneiden parien tyytyväisyys heidän seksielämäänsä pysyi tasaisempana vuosien saatossa. Sen sijaan pareilla, jotka olivat seurustelleet vain hetken ennen avioitumista, tyytyväisyys alkoi hiipua neljän aviovuoden jälkeen. 

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Rex Features
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!