Hyppää pääsisältöön
Ehkäisyä ei pidä unohtaa suuseksissäkään.

Onhan suuseksisuoja sinulle tuttu?

Ehkäisyn tärkeydestä jankutetaan jatkuvasti, mutta on helppo unohtaa, että se kuuluu tärkeänä osana myös suuseksiin. Sukupuolitautien riski on olemassa myös suuseksissä, joten jotta siitä voisi nauttia turvallisin mielin, on oikeanlainen ehkäisy syytä muistaa. Miesten tapauksessa tavallinen kondomi ajaa yleensä asian. Silloin, kun saava osapuoli on nainen, ovat kondomeja huonommin tunnetut dental dam -suuseksisuojat hyvä vaihtoehto.

Kehitettiin hammashoitoon

Kuten nimi antaa ymmärtää, dental dam, tai suomeksi usein kofferdam, kehitettiin alunperin hammashoitoon.

Moni on saanut kofferdamin, lateksista valmistetun suojan suuhunsa esimerkiksi hampaan paikkauksen yhteydessä. 1980-luvulta lähtien niitä on käytetty myös ehkäisyvälineenä. Nykyään seksikaupat tarjoavat varta vasten suuseksiin suunniteltuja suojia, jotka ehkäisevät sukupuolitautien leviämistä kondomin tapaan. 

Suuseksisuoja, joka on kertakäyttöinen, asetetaan nuoltavan alueen päälle. Suuseksisuojaa voi käyttää myös kuukautisten aikana sekä anuksen alueella.

Tee se itse

Kofferdamin voi valmistaa myös itse leikkaamalla kondomin halki ja levittämällä sen arkiksi nuoltavalle alueelle. Saksien kanssa kannattaa kuitenkin olla varovainen, jotta lateksiin ei synny repeämiä tai reikiä. Samoin kuin lateksikondomien kohdalla, öljypohjaisia liukasteita tulee välttää. 

Varmista myös, että sinulla on hyvä ote suuseksisuojasta; toisin kuin kondomi, kofferdamilla ei ole kiinnityskohtaa, joten se luiskahtaa helposti paikoiltaan. Silti ne ovat ainoa tapa suojautua sukupuolitaudeilta emättimen ja anuksen alueen suuseksissä.

Lähde: Women's Health


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
all over press

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!