Olisiko Christian Grey kuulunut sittenkin vankilaan?

Hotnow | 19.12.2018 21:10

Viimeistään E. L. Jamesin  Fifty Shades of Grey -romaanit toivat S&M-leikit valtavirtaan. Kirjasarjan roolihahmon Christian Greyn kovat otteet vetoavat naislukijoihin, ja häntä kuvaillaan seksikkäänä, jopa romanttisena hahmona. Harva muistaa, että Christianin käytös on teknisesti ottaen rikollinen teko monessa maassa.

Christian on onnekas, ettei Anastasia ilmianna häntä kirjasarjan aikana poliisille; kumppanin vahingoittaminen seksin aikana kun voisi viedä miehen vankilaan. Nottingham Trent Universityn riksosoikeuden luennoija Samantha Pegg muistuttaa, että esimerkiksi Iso-Britanniassa sadomasokistisessa seksissä aiheutetut vammat ovat olleet lain silmissä rangaistavia jo 25 vuoden ajan. Teko voi olla rangaistava, vaikka mustelmat olisivat seurausta suostumuksellisesta seksistä.

Varoittavia tapauksia

BDSM:n puolestapuhujat ovat protestoineet asiaa vastaan muistuttaen, että suurimmalla osalla harrastajilla on käytössään turvasana ja kaikki tapahtuu kaikkien osapuolen täydellisessä suostumuksessa. Heidän mukaansa ihmisillä on oikeus yksityiseen seksielämäänsä.

Vaikka lakiin on vaadittu liberaalimpaa lähestymistapaa, Iso-Britannian oikeudessa on nähty viime vuosina varoittavia tapauksia siitä, mihin pieleen mennyt S&M-leikki voi johtaa. Elokuussa 2018, Jason Gaskell myönsi puukotteneensa Laura Hutesonia kaulaan sadomasokistisen seksin aikana. Nainen menehtyi.

Joulukuussa Dean Wilkins tunnusti aiheuttaneensa kumppanilleen fyysisiä vammoja S&M:ssä, joka oli hänen tulkintansa mukaan suostumuksellista. John Broadhurstin, jonka tyttöystävä menehtyi seksin aikana, oikeudenkäynti jatkuu. Rikosoikeudelliselta kannalta onkin haasteellista, jos suostumuksen katsotaan vapauttavan osapuolet vastuusta koskien BDSM:N aikana aiheutuneita vammoja.

Lähde: The Sun

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:all over press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!