Hyppää pääsisältöön
Urheilullisuus lisää seksikumppanien määrää naisilla.

Oletko urheilua harrastava nainen? Sinulla on todennäköisesti vilkkaampi seksielämä, kuin sohvaperuna-siskoillasi!

Urheilullisilla naisilla on enemmän seksikumppaneita, kun sohvaperunoilla, toteaa tutkimus.

 BMJ Sexual & Reproductive Health-lehdessä julkaistujen tulosten mukaan liikunnallisest aktiivisille naisille kertyy elämänsä aikana 73 prosenttia todennäköisemmin vähintään kymmenen kumppania, kuin passiivista elämäntyyliä suosivilla naisilla.

Seksielämä paranee urheilulla.

Urheilu ja paheet 

Anglia Ruskin Universityn tutkimuksessa tarkasteltiin lähes 7000:n ja vähintään 50-vuotta täyttäneen henkilön seksielämää.

Tutkimuksen tavoitteena oli kartoittaa tekijöitä, jotka liittyvät henkilön seksikumppanien määrään elinkaaren aikana. Tutkimus paljasti, että muun muassa urheilullisuus, tupakointi ja alkoholin käyttö tapasivat lisätä henkilön seksikumppanien määrää.

Asiantuntijat arvelevat, että urheiluseuraan tai -joukkueeseen kuuluminen saattaa lisätä urheilullisen ihmisen mahdollisuuksia tavata samanhenkisiä, potentiaalisia kumppaneita.

Juominen ja tupakointi puolestaan viestivät mahdollisesti suuremmasta taipumuksesta riskinottoon, joka liittyy myös yhden yön juttujen määrään. Vaikka alkoholin ja tupakan käyttö näkyivät suurempana seksikumppanien määränä sekä naisilla että miehillä, urheilullisuus vaikutti seksikumppanien määrään ainoastaan naisilla.

Miesten tulot vaikuttavat seksielämään kaksijakoisesti.

Miesten tulot vaikuttuavat

Kaiken kaikkiaan yksi viidestä tutkimukseen osallistuneeesta miehestä ilmoitti seksikumppaniensa määräksi vähintään 10. Naisista näin vastasi vain yksi 12:sta. Miehillä homoseksuaalisuus ja naisten kohdalla biseksuaalisuus liittyivät suurempaan seksikumppanien määrään. Miesten kohdalla myös tuloluokka osoittautui seksikumppanien määrään vaikuttavaksi tekijäksi. Kaikkein suurimpaan, ja vastaavasti kaikkein pienimpään tuloluokkaan kuuluvilla miehillä oli todennäköisesti useampia seksikumppaneita kuin keskiluokkaisilla miehillä. Naisten kohdalla vastaavaa ilmiötä ei havaittu.

Tutkijoiden mukaan seksikumppanien määrään vaikuttavat useat sosiodemografiset- ja käyttäytymistekijät. He toivovat, että näiden tekijöiden ymmärtäminen auttaisi terveydenhuollon ammattilaisia tunnistamaan yksilöt, joilla sukupuolitautien ja niihin liittyvien pitkäaikaisten vaikutusten riski on kohonnut.

Lähde: BMJ Sexual & Reproductive HealthNew York Post


Teksti:
Jenna Jylhä
Kuvat:
Rex Features

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!