Androseksuaalia viehättävät maskuliiniset piirteet.

Oletko androseksuaali? Kyse muustakin kuin seksuaalisesta vetovoimasta!

27.09.2017 18:02

Ihmisen seksuaalisuus ei ole mustavalkoinen. Seksuaalista suuntautumista kartoittavien termien kirjo on nykyään huomattavasti laajempi, kuin homo-hetero-polarisointi. Yksi tällainen termi on androseksuaali.

Androseksuaalisuudesta on hieman toisistaan poikkeavia määritelmiä. Yleisimmin sillä tarkoitetaan henkilöä, joka on kiinnostunut yksilöistä sukupuolen spektrin maskuliinisessa päässä, selittää androseksuaaliksi itse tunnustautuva sosiologian dosentti, Jay Irwin, Nebraskan yliopistosta. Joskus ajatellaan, että androseksuaali tuntee vetovoimaa vain cissukupuolisiin miehiin, eli miehiin, jotka kokevat sukupuoli-identiteettinsä vastaavan heidän syntymässä määriteltyä sukupuoltaan. Tämä ajatus on kuitenkin Irwinin mukaan liian kapeakatseinen.

– Binäärinen määritelmä on tyypillisesti liian suppea sille, miten androseksuaaliksi itsensä kokevat ihmiset näkevät oman seksuaalisuutensa, hän sanoo.

Ihmisen oma määritelmä tärkein

On myös syytä muistaa, etteivät kaikki heteroseksuaaliset naiset ole välttämättä androseksuaaleja. Vaikka jotkut heternonaiset kokevat olevansa androseksuaaleja, on kyseessä heteroa täsmällisempi termi. Joillekin naisille se saattaa tarkoittaa esimerkiksi viehätystä myös transsukupuolisia miehiä kohtaan.

– On vaarallista luokitella ihmisiä luokkaan, jota he eivät itse tunnista, joten itse en lähtisi sille tielle, Irwin selittää.

– Oma identiteetti on erittäin voimakas ja tärkeä ihmisille, joten sanoisin, että meidän tulisi käyttää ihmisen itse itselleen antamaa määritelmää, jos vain mahdollista.

Androseksuaali Monique selittää, mitä se hänelle tarkoittaa: 

– Minua vetää puoleensa kaikki maskuliinisuus ja miehinen käyttäytyminen, hajut, kosketus, tunne, pituus, ja niin edelleen. Pidän pidemmistä miehistä, sillä se korostaa maskuliinisuutta, joka vetoaa minuun. Myöskään maskuliiniset homomiehet eivät rajaudu kiinnostukseni ulkopuolelle.

Moniquen mukaan androseksuaalisuudessa ei ole kyse myöskään pelkästä seksuaalisesta vetovoimasta.

– Se on tarkoittaa viehätystä kaikkea miehistä kohtaan, niin fyysisesti, henkisesti, emotionaalisesi kuin seksuaalisesti.

Lähde: Cosmopolitan

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!