Hotnow

Nämä viisi vammaa uhkaavat penistä makuuhuoneessa!

08.09.2017 21:01

Jokaisen miehen pahin pelko sängyssä on, että hänen penikselleen sattuu jotain. Ensiavun henkilökunta kertoo Men's Health -lehdelle, millaiset vammat penistä uhkaavat seksin aikana. Lienee sanomattakin selvää, että tällaisissa tapauksissa on syytä hakeutua sairaalaan.

1. Murtuma 

Tohtori Jesse N. Millsin mukaan tämä on yleisin penikseen liittyvä vamma. Murtumalla tarkoitetaan valkokalvon repeämää, ja kyseessä on tavallisimmin yhdynnässä syntyvä vamma. Murtuma voi aiheutua, jos penis taittuu väärään asentoon yhdynnässä. Useimmiten tämä tapahtuu naisen ollessa päällä. Millisin mukaan murtuman riski kasvaa myös silloin, kun seksiä harrastavat henkilöt ovat humalassa. Näin kävi yhdelle hänen potilaistaan:

– He olivat keskellä estoista vapaata, viinanhuuruista intohimoa kahdelta aamuyöllä, kun nainen kohotti lantionsa aivan erektiossa olevan peniksen kärkeen, ja menetti hetkellisesti koordinaationsa työntäessään lanteitaan voimakkaasti penistä kohti. He molemmat kuulivat kovan rasahduksen, jota seurasi miehen huuto kivusta.

2. Kramppi

Kaikki tietävät, miten kivulias lihaskramppi voi olla, ja kramppi voi iskeä myös haaruksiin. Yleensä syynä on hieman liian aktiivinen seksielämä,  sillä krampit seuraavat liiallista fyysistä rasitusta. Lääkärin mukaan etenkin koira-asento voi altistaa krampeille. Paras tapa toipua, on pidättäytyä seksistä parin päivän ajan.

3. Priapismi

Pitkittynyt erektio on yllättävän yleinen vaiva miehillä. Lääkärit suosittelevat miehiä hakeutumaan sairaalaan, ellei erektio laske neljässä tunnissa. Asian kanssa ei kannata vitkutella, sillä vaiva voi johtaa pysyviin vaurioihin.

4. Kiveksen kiertyminen 

Jos kiveksissä tuntuu äkillistä, voimakasta kipua, voi syynä olla kiveksen kiertymä. Tällöin kiveksen verenkierto estyy siemennuoran kiertymisen vuoksi. Kyseessä on vakava vamma, joka vaatii kiireellistä hoitoa. Hoitamattomana se voi johtaa pahimmillaan kiveksen menetykseen. 

5. Jumiin jäänyt penisrengas

Kotitekoiset seksilelut ovat yksi yleisimmistä seksiin liittyvistä vammoista, joiden takia miehet joutuvat hakeutumaan lääkäriin. Tohtori Mills muistelee potilasta, joka oli pukenut peniksensä ympärille kuusiomutterin, joka jäi jumiin peniksen suurentuessa erektiossa. Peniksen ympärille jumiin jääneet esineet estävät verenkierron ja johtavat pahimmillaan peniksen kuolioon. Tavallisen penisrenkaan saa irrotettua hätätapauksessa saksien avulla, mutta mutterin poistamiseen tarvittiin sähkösahaa.

Lähde: Men's Health

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!