fbq
Hotnow
28.12.2017 21:40
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: all over press
Netissä pyörii paljon huonoja kauneus- ja terveysneuvoja.
Nämä olivat vuoden 2017 pahimmat vaginavillitykset!
Hotnow
28.12.2017 21:40
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: all over press

Vuosi 2017 on ollut synkkää aikaa vaginalle. Netissä on liikkunut tänä vuonna ennätysmäärä emätintä koskevia omituisia vinkkejä ja villityksiä. Tässä niistä oudoimmat (ja vaarallisimmat).

1. Hiustenkuivaaja 

Internetin mukaan hiustenkuivaaja on erinomainen tapa päästä eroon bakteereista seksin jälkeen. Todellisuudessa hiustenkuivaajan suuntaaminen emättimeen on kuitenkin kaikkea muuta kuin hyvä idea. Sen lisäksi, että kuuma ilma voi aiheuttaa palovammoja limakalvoille, hiustenkuivaaja todennäköisesti tuhoaa emättimen hyvät bakteerit, jotka suojaavat sitä infektioilta.

2. Korostusmeikki

Jostain syystä internetissä luullaan, että vulvaa täytyy ehostaa samalla tavalla kuin poskipäitä. Älä tee näin. Se on vähintäänkin tarpeetonta.

3. Meikkisienet

Lifehacker-sivusto on monien huonojen ideoiden lähde. Kuluneena vuonna sieltä lähti leviämään vinkki, jonka mukaan meikkisieni olisi oiva apuväline naisille, jotka haluavat harrastaa seksiä kuukautisten aikana. Ilmeisesti meikkisienen ahtaminen emättimeen takaa sotku-vapaan seksisession. Tämä on kuitenkin huono idea, sillä valtaosa meikkisienistä on valmistettu polyesterivaahdosta, joka on liitetty hengenvaaralliseen toksiseen sokkioireyhtymään. 

4. Tee-detox

Vagina ei tarvitse detoxia. Vagina ei tarvitse teetä. Siitä huolimatta naisia on neuvottu liottamaan tai höyryttämään emättimiään yoni-teessä. Väitettyihin hyötyihin kuuluvat muun muassa puhdistunut, tiukentunut emätin ja parantunut hedelmällisyys. Kaikki tämä on tieteellisestä näkökulmasta pelkkää hölynpölyä, ja lisäksi tee todennäköisesti häiritsee emättimen luonnollista bakteerikantaa. Tämä voi aiheuttaa kipua, ärsytystä tai infektioita. 

5. Kurkku-puhdistus

Samaan kategoriaan tee-detoxin kanssa kuuluu kurkku-puhdistus. Netissä neuvotaan kuorimaan kurkku, ja tunkemaan se emättimen sisään, jossa sitä kuuluu pyöritellä parikymmentä minuuttia puhdistavan vaikutuksen toivossa. Emätin on kuitenkin itsepuhdistuva, eikä kaipaa sisäisiä puhdistusvälineitä, etenkään kurkkuja. 

9. Liima

Jostain selittämättömästä syystä markkinoille tuli tänä vuonna Mensezin "huulipuna", jota levitetään kasvojen huulten sijaan häpyhuuliin. Kyseessä ei kuitenkaan ole väri, vaan liima, joka liimaa sisemmät häpyhuulet yhteen kuukautisten aikana. Näin ollen veri ei pääse vuotamaan ulos. Lienee sanomattakin selvää, ettei tämä ole hyvä idea.

13. Ampiaispesä

Kesäkuussa 2017 Etsy-verkkokaupassa alettiin kaupata ampiaispesiä, joiden väitettiin kiristävän emätintä ja lisäävän seksuaalista nautintoa. Mutta kuka nainen haluaa todella puhua emättimestä ja ampiaisista samassa lauseessa?

16. Jade-munat

Gwyneth Paltrow mainosti emättimeen työnnettäviä jademunia. Ilmeisesti niiden käyttäminen on hyväksi hormoneille ja "naiselliselle energialle". Todellisuudessa ne kuitenkin saattavat johtaa toksiseen sokkioireyhtymään, ellei munien hygienista huolehdita kunnolla.

Lähde: Metro UK

Tilaa Seiskan uutiskirje! »