Naiset pitävät avuliaista miehistä.

Naiset haluavat miehen, joka on "hyväntahtoisesti" seksistinen!

06.07.2018 22:23

Heteroseksuaaliset naiset ovat kiinnostuneita miehistä, jotka ovat "hyväntahtoisesti seksistisiä", väittää tutkimus. Pelin Gul Iowan valtionyliopistosta ja Tom Kupfer Kentin yliopistosta pyysivät 200 naispuolista opiskelijaa lukemaan profiileja miehistä, joista osa osoitti hyväntahtoisen seksismin piirteitä ja osa ei.

Naisia pyydettiin arvioimaan muun muassa, miten vetovoimaisena he kokivat miehet. Tutkijat havaitsivat, että naiset suosivat miehiä, jotka osoittivat hyväntahtoista seksismiä, koska tällaisten miesten katsottiin olevan valmiimpia "suojelemaan, elättämään ja sitoutumaan".

– Naisia vetää puoleensa hyväntahtoisen seksismin pinnallisesti positiivinen ulkoasu ilman, että he ovat tietoisia sen hienovaraisista haitallisista vaikutuksista, tutkijat selittävät.

Siinä missä vihamielinen seksismi on naisivihaa ja "ennakkoluulojen klassinen määritelmä", hyväntapainen seksismi ei ole avoimesti haitallista naiselle. Hyväntahtoisella seksismillä tarkoitetaan sellaista seksismiä, jossa naisiin suhtaudutaan stereotyyppisesti.

Naiset nähdään ennen kaikkea kodinhengettärinä ja äiteinä, jotka ovat luonteeltaan kilttejä ja lempeitä. Hyväntahtoisesti seksistiset miehet saattavat käyttäytyä suojelevasti ja avuliaasti naisia kohtaan, koska kokevat heidän olevan vähemmän kykeneviä miehiin nähden. Hyväntahtoisesti seksistiset miehet todennäköisesti olettavat esimerkiksi, että nainen luopuu urastaan jäädäkseen kotiin lapsen kanssa.

Tutkimus julkaistiin Personality and Social Psychology Bulletin-lehdessä.

Lähde: Metro UKPersonality and Social Psychology Bulletin

Teksti: Seiskan toimitus
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!