Nainen, ethän käytä hiustenkuivainta vaginaasi?

Hotnow | 13.07.2017 22:35

Netissä leviää mitä erikoisimpia, ja usein jopa vaarallisia, kauneuteen ja terveyteen liittyviä vinkkejä. Viime aikoina on nähty erityisen paljon naisten intiimialueita koskevia neuvoja. Parhaillaan netissä leviää outo kehotus, että naisten pitäisi käyttää hiustenkuivainta emättimeensä heti yhdynnän jälkeen.

MedicalDaily-sivuston mukaan vulvan kuivaaminen seksin jälkeen voi alentaa hiivatulehduksen riskiä, ​​kun taas LifeHacker toteaa, että emätin kannattaa kuivata suihkun tai kylvyn jälkeen, koska "bakteerit rakastavat kosteutta". Erilaisilla keskustelupalstoilla naiset ovat hehkuttaneet, että kuuma ilma myös tuntuu hyvältä sukuelimissä, ja jotkut jopa väittävät ryhtyneensä hommaan lääkärinsä kehotuksesta.

Ei liene yllätys, että hiustenkuvainvillityksessä on ongelmansa. Esimerkiksi intiimialueen karvoituksen kuivaamisen ei pitäisi olla kovin vaarallista, kunhan lämmön pitää alhaisena, eikä kuivainta suunnata emättimeen. Hiustenkuivaimen käyttö itse sukuelimiin ei kuitenkaan ole hyvä idea. Ensinnäkin, kuuma ilma voi polttaa intiimialueiden herkkää ihoa ja limakalvoja. Toiseksi, ilmavirta saattaa häiritä emättimen luonnollista bakteeritasapainoa.

– On myytti, että emätintä tarvitsee puhdistaa hajustetuilla saippuoilla tai naisten hygieniatuotteilla, sillä emätin on suunniteltu puhdistamaan itse itsensä. Emättimessä on hyviä bakteereja, joiden tehtävä on suojata sitä. Jos tätä bakteerikantaa häiritään, voi se johtaa infektioihin, sanoo naistentauteihin erikoistunut Vanessa Mackay:

– Naisten kannattaisi antaa emättimensä kuivua luonnollisesti ennen alusvaatteiden pukemista. Hiuskuivaimen käyttö emättimeen ei ole tarpeen.

Asiantuntijat eivät myöskään ymmärrä, miten hiustenkuivaimen käyttö kytkeytyy seksiin. He muistuttavat, ettei ilmavirta tapa siittiöitä, joten ehkäisykeinoksi kuivaimesta ei ole.

– Ei ole todisteita siitä, että kuivaimen käyttö olisi millään tavalla hyödyllistä, toteaa gynekologi Shazia Malik:

– Elimistömme on suunniteltu harrastamaan seksiä, joten ellei kumppanillasi ole tarttuvia tauteja, ei siemennesteen pitäisi vahingoittaa emätintä millään tavoin.

Lähde: Metro UK

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!