fbq
Hotnow
12.05.2017 17:11
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus
Selibaatti näkyy myös kehossa.
Näin keho muuttuu, kun seksiä ei ole - ikäviä uutisia naisille!
Hotnow
12.05.2017 17:11
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus

Seksillä tiedetään olevan paljon hyviä vaikutuksia niin fyysiseen kuin henkiseen hyvinvointiin. Jokaisella tulee kuitenkin elämässään vastaan vaihe, jolloin seksielämä ei yksinkertaisesti kukoista. Keho reagoi seksin puuttumiseen, ja etenkin naiset saavat kärsiä pääasiassa ikävistä muutoksista.

1. Libido laskuun

Seksin puute johtaa usein libidon laskemiseen. Kun seksiä ei harrasta, sitä alkaa usein myös haluta vähemmän. Tämä ei tosin päde kaikkiin, vaan jotkut ihmiset sanovat pitävänsä ajatusta seksistä entistä kiihottavampana silloin, kun sitä ei ole saatavilla.

2. Emättimen seinät ohenevat

Etenkin vaihdevuosien kanssa kamppailevilla naisilla emättimen seinät saattavat ohentua, jos säännöllinen seksi puuttuu. Tämän seurauksena seksi voi tuntua kivuliaalta, kun sitä seuraavan kerran pääsee harrastamaan.

3. Kosteus katoaa

Toinen sivuvaikutus, joka koskee pääasiassa vanhempia naisia, on emättimen kuivuus. Kun seksiä ei harrasta pitkään aikaan, myös emättimen luontaiset liukasteet katoavat. Tämä saattaa aiheuttaa kipua silloin, kun seksin aika jälleen koittaa.

4. Kuukautiset pahenevat

Koska kohtu on lihas siinä missä muutkin, seksi saattaa helpottaa kuukautiskramppeja. Myös seksin tuomat endorfiinit auttavat kehoa selviämään kivuista. Seksin puuttuessa myös kuukautiskivut saattavat siis tuntua entistä kovemmilta.

5. Virtsatieinfektion riski pienenee

Ei pahaa, ettei jotain hyvääkin. Koska seksissä leviävät bakteerit ovat yksi suurimmista syypäistä naisten toistuviin virtsatieinfektioihin, seksin puuttuminen pienentää riskiä merkittävästi. Itse asiassa, jopa 80 prosenttia virtsatieinfektioista premenopausaalisilla naisilla ilmenee vuorokauden sisällä seksistä.

Lähde: Mirror