Hyppää pääsisältöön
Iäkkäämmillä ihmisillä on monessa mielessä parempi seksielämä, kuin nuorilla.

Näin ikä vaikuttaa seksielämään!

Moni ajattelee seksielämän hiipuvan iän myötä. Tutkimuksen mukaan iäkkäämmillä ihmisillä on kuitenkin monessa mielessä parempi seksielämä kuin nuoremmilla.

Journal of Sex Research -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa selvitettiin, miten seksuaalinen tyydyttyneisyys muuttuu ajan myötä. Tutkimukseen käytettiin vuosina 1995-2014 kerättyä dataa 6000 aikuisesta.

Kun tutkijat vertasivat osallistujien ikää ja heidän omaa arviotaan seksielämästään, havaittiin että seksielämä heikentyi iän myötä. Sekä miesten että naisten seksielämä hiljeni heidän vanhetessaan.

Mutta kun tutkijat tarkastelivat, kuinka usein ihmiset harrastivat seksiä, kuinka hyvin ihmiset kokivat hallitsevansa seksielämäänsä, sekä sitä, kuinka paljon vaivaa he olivat valmiita näkemään seksielämänsä ylläpitämiseksi, iän negatiiviset vaikutukset vähenivät.

Nämä tekijät auttoivat

Tutkijoiden mukaan ihmiset, jotka harrastivat seksiä usein ja näkivät sen eteen vaivaa, olivat tyytyväisempiä seksielämäänsä myös vanhetessaan. Lisäksi sitoutuneessa suhteessa olevat olivat tyytyväisempiä seksielämäänsä kuin ihmiset, joilla oli useita kumppaneita.

Mikäli nämä tekijät olivat suotuisat, tutkijat havaitsivat, että ihmisten tyytyväisyys heidän seksielämäänsä itse asiassa kasvoi ikääntyessä. Tutkijoiden mukaan tyytyväisyysaste kasvoi noin 1,4 prosenttia jokaisella vuosikymmenellä.

Lisäksi tutkimuksessa kävi ilmi, että iän myötä siitä, kuinka usein seksiä oli, tuli vähemmän tärkeää tyytyväisyyden kannalta. Samaan aikaan vanhemmat ihmiset olivat valmiita panostamaan seksiin entistä enemmän. Toisin sanoen, seksin laatu koettiin iän myötä määrää tärkeämpänä.

Lähde: Women's Health


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!