Hotnow

Myös mies voi kärsiä alakuloisuudesta seksin jälkeen!

01.08.2018 21:28

Ilmeisesti seksi voi tuntua yhtä tyhjänpäiväiseltä ja epätyydyttävältä kokemukselta sekä naisista että miehistä. Queenslandin teknillisen korkeakoulun tutkijat ovat suorittaneet ensimmäisen tutkimuksen koskien miesten postkoitaalista dysforiaa (postcoital dysphoria, PCD), eli yhdynnän jälkeistä alakuloisuutta. 

Naisilla PCD:tä on havaittu jo aiemmin, mutta kyseessä on ensimmäinen tutkimus, joka vakuuttavasti todistaa myös monen miehen kärsivän surullisuudesta, ärtyneisyydestä ja itkuisuudesta seksin jälkeen. 

Tulokset poikkeavat huomattavasti stereotypioista, joita miehen seksuaalisuuteen liittyy.

– Laajalle levinneet oletukset maskuliinisuudesta antavat ymmärtää, että miehet haluavat aina seksiä ja nauttivat siitä aina, sanoo tutkija Robert Schweitzer:

– PCD:hen liittyvät kokemuksen ovat ristiriidassa näiden kulttuuriamme hallitsevien oletusten kanssa.

Tutkimuksessa haastateltiin 1208 miestä eri puolilta maailmaa. Peräti 41 prosenttia miehistä myönsi kokeneensa PCD:tä jossakin vaiheessa elämäänsä. Lisäksi 20 prosenttia vastaajista sanoi tunteneensa alakuloisuutta tai tyhjyyden tunnetta seksin jälkeen viimeisen kuukauden aikana. Neljä prosenttia sanoi kärsivänsä PCD:stä säännöllisesti.

Tutkijat paljastivat, että "parit, jotka harjoittavat puhumista, suutelua ja kuhertelua seksin jälkeen, raportoivat suurempaa tyydytystä sekä seksiä että parisuhdetta kohtaan". 

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:all over press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!