Hyppää pääsisältöön
Raha-asiat pysyvät salaisuutena varsin monella aina naimisiinmenoon saakka.

Moni naimisiin aikova pariskunta vaikenee raha-asioista: "Talousasiat saattaisivat muuttaa suhteen asetelmaa"

Yllättävän moni pariskunta pelkää puhua raha-asioista ennen häitä. Vaikka valtaosa kokee aiheen olevan tärkeä, he eivät halua pilata romantiikkaa miettimällä varojen yhdistämistä ennen suurta päivää.

2000:sta SunTrust Bankin kyselyyn vastanneesta 88 prosenttia kokee, että keskustelu talousasioista on avainasemassa yhteiseen tulevaisuuteen valmistautumisessa. Silti vain puolet olivat itse puhuneet rahasta ennen avioliittoa.

- Jotkut epäröivät menneisyyden huonojen päätösten paljastamista, tai he pelkäävät, että talousasiat saattaisivat muuttaa suhteen asetelmaa, selittää SunTrustin varallisuuden hallinnan päällikkö Joe Sicchitano:

- Menneisyydestä riippumatta, parien on keskusteltava nykyisestä taloudellisesta tilanteesta, jotta he voisivat onnistuneesti suunnitella yhteistä tulevaisuuttaan.

Pariskunnat eivät useinkaan puhu rahasta ennen papin aamenta.

Superseksikäs morsian ei paljoa peittele!

"Askel kerrallaan"

Heitä, jotka pelkäävät raha-asioista puhumisen merkitsevän loppua suhteen alkuaikojen autuudelle, Sicchitano suosittelee etenemään askel kerrallaan.

- Kaikkia taloudellisia päätöksiä ei tarvitse tehdä heti, hän lohduttaa.

On kuitenkin tärkeää, että molemmilla on realistinen käsitys taloudellisesta tilanteesta ennen avioliittoa. Nykypäivänä, kun yhä useampi avioituu myöhemmin, henkilökohtaista omaisuutta on saattanut ehtiä kertyä merkittävä määrä. On tärkeää, että rahankäytöstä ollaan samalla sivulla ennen sitoutumista.

- Säästäjät eivät tule koskaan olemaan tuhlaajia, eivätkä tuhlaajat säästäjiä. On tärkeää keskustella rajoista ja löytää yhteisymmärrys, tiivistää tilintarkastaja Bernard Kiely New York Postin haastattelussa.

Lähde: New York Post

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy Käyttäjäksi Tästä linkistä!


Teksti:
Jenna Jylhä
Kuvat:
Rex Features

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!