Hyppää pääsisältöön
Pariusuhteessakin voi tarvita omaa tilaa.

Mitä tarkoittaa kun toinen sanoo tarvitsevansa tilaa - lue tästä!

Monessa suhteessa tuleee vastaan hetki, kun kumppani lausuu sanat: "Tarvitsen tilaa". Huolestuttavalta kuulostava lause ei kuitenkaan automaattisesti tarkoita, että suhde on tuhoon tuomittu. Sosiaali- ja terveyspsykologian professori Arthur Aron Stony Brook Universitystä sanoo, että on monia eri syitä, miksi joku saattaa kaivata hengähdystaukoa, eikä niissä ole aina aihetta huoleen. Men's Health listasi neljä syytä.

Kumppanisi saattaa tuntea olevansa eksyksissä

- Normaalisti on hyvä asia, mitä parempi yhteys välillänne on, mutta joskus se voi mennä niin äärimmäiseen pisteeseen, ettet enää tiedä, kuka itse olet, Aron sanoo:
 

- Kun siitä tulee epämiellyttävää, saatat haluta tilaa olla yksilö.

Tällöin kannattaa panostaa asioihin, jotka tekevät sinut onnelliseksi, esimerkiksi aikaan harrastusten tai hyvien ystävien seurassa.

Kumppanisi saattaa pelätä läheisyyttä

Kuten monet muutkin ongelmat, läheisyyden peleko juontaa usein lapsuuteen saakka. Esimerkiksi väkivaltaisessa perheessä kasvanut henkilö ei välttämättä kestä läheisyyttä. Aronin mukaan tällainen henkilö tarvitsee paljon tilaa.

Kumppanisi saattaa haluta tutkailla

- Yksi alamme merkittävimmistä teorioista on, että yksi ihmisen suurimmista tavoitteista elämässä on tutkailla maailmaa ja laajentaa ymmärrystämme. Sitä on hyvä tehdä kumppanin kanssa, mutta kaikki omalle kohdalle osuvat mahdollisuudet eivät liity kumppaniin, Aron selittää.

Hän tarvitsee omaa aikaa

- Erittäin herkät ihmiset tarvitsevat taukoja kaikesta, myös kontaktista kumppaninsa kanssa. Muuten he kuormittuvat liikaa, Aron sanoo:

- Myös introverit tarvitsevat omaa aikaa ja ekstroverit puolestaan saattavat kaivata aikaa suuremmissa ryhmissä kahdestaan olemisen sijaan.

Lähde: Men's Health

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy Käyttäjäksi Tästä linkistä!


Teksti:
Jenna Jylhä
Kuvat:
Rex Features

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!