Hyppää pääsisältöön
Nainen sai vakavan yliherkkyysreaktion suuseksistä.

Mies otti penisiliiniä, nainen antoi suuseksiä - seurauksena hengenvaara!

31-vuotias nainen joutui sairaalaan Alicantessa, Espanjassa, annettuaan suuseksiä kumppanilleen. Tapauksen yksityiskohtien selvittyä, lääkärit ova varoittaneet allergioista kärsiviä, että suuseksi voi harvoissa tapauksissa aiheuttaa anafylaktisen reaktion.

Suuseksi aiheutti vakavan reaktion espanjalaisnaiselle.

Lääkeallergia

Nainen tuotiin sairaalaan, kun hänelle tuli hengitysvaikeuksia ja hän alkoi oksentaa nieltyään poikaystävänsä siemennestettä.
Lääkärit totesivat, että nainen oli saanut anafylaktisen reaktion. Potilas kertoi kärsivänsä penisilliiniallergiasta, mutta vakuutti, ettei hän ollut nauttinut kyseistä lääkettä, tai tavallisesta poikkeavia elintarvikkeita.

Lopulta Hospital General Universitario d'Alacanto -sairaalan henkilökunta sai selville, että naisen poikaystävä oli ottanut penisilliinien lääkeaineryhmään kuuluvaa amoksisilliini-klavulaanihappoa lääkkeeksi korvatulehdukseen.

Seurauksena altistuksesta nainen joutui viettämään sairaalassa viikon päivät. Häntä hoidettiin muun muassa adrenaliinilla, steroideilla ja salbutamolilla.

Lue myös: Onhan suuseksisuoja sinulle tuttu?

Lue myös: Nainen antoi vieraalle kanssamatkustajalle suuseksiä junassa!

Riskit tietoon

Lääkärit uskovat, että tapaus on ensimmäinen laatuaan. British Medical Journal Case raportoi tapauksesta esimerkkinä ja varoituksena muille.

Raportin kirjoittaja, Susana Almenara, on kehottanut kaikkia lääkeaineallergioista kärsiviä "tiedostamaan" mahdollisesen riskin ja suosimaan kondomin käyttöä myös suuseksissä. Almenaran mukaan jo hyvin pieni määrä allergeenia siemennesteessä voi aiheuttaa allergisen reaktion. 

Lähde: Mirror


Teksti:
Jenna Jylhä
Kuvat:
Rex Features

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!