Erektion lopahtaminen ei ole maailmanloppu.

Mies: näin reagoit erektion lopahtamiseen oikeaoppisesti!

28.03.2017 16:00

On olemassa oikeita ja vääriä tapoja reagoida erektion lopahtamiseen.

Molemmille osapuolille on suuri pettymys, jos erektio lopahtaa ennen aikojaan, tai ei ilmesty paikalle ollenkaan. Erektiohäiriöt ovat kuitenkin yleisiä, eikä niiden tarvitse olla maailmanloppu. Vaikka miehen itsetunto saattaa kärsiä tilanteessa kolauksen, ovat naiset kuitenkin yleensä ymmärtäväisiä asian suhteen. Jotta tilanteesta selvitään ilman suurempaa draamaa, on myös miesten oma reaktio tilanteeseen avainasemassa.

Myös naisilla on omat epävarmuutensa, joten miehen on syytä tehdä selväksi, ettei asia ole naisen syy. Miehen onkin hyvä muistuttaa naista siitä, että tämä on viehättävä, ja selitys erektion lopahtamiselle löytyy muualta.

– Naisten yleinen virhe on, että he olettavat syyn olevan heissä. 99 prosenttia kerroista syy on kuitenkin muualla, sanoo seksiterapeutti Holly Richmond.

Älä ylireagoi

Toiseksi, vaikkei miehen tarvitse peitellä tunteitaan, ei tilanteeseen kannata myöskään ylireagoida. Asian sureminen ja loputon anteeksipyytely ovat yksi huonoimmista tavoista reagoida tilanteeseen. Pyrkikää sen sijaan rentoutumaan yhdessä ja unohtakaa negatiiviset tunteet.

On myös tärkeä muistaa, ettei erektion lopahtaminen tarkoita seksin loppumista. Penetraatio ei suinkaan ole ainoa tapa tyydytykseen, joten käyttäkää mielikuvitustanne. Naisen orgasmille erektion puuttuminen ei myöskään ole este.

– Meillä on kädet, sormet, kielet, varpaat. Olemme erogeenisiä olentoja päästä varpaisiin, selittää seksiterapeutti Lawrence Siegal.

Tarvittaessa hanki apua

Jos ongelma kuitenkin toistuu jatkuvasti, on siihen syytä hakea apua lääkärin vastaanotolta. Yleensä nuorten miesten kohdalla vaiva on satunnainen, mutta jatkuvana se voi olla merkki jostakin muusta sairaudesta. Mies, älä siis anna häpeän estää sinua hakemasta apua.

Lähde: Men's Health

Teksti: Seiskan toimitus
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!