Hyppää pääsisältöön
Moni mies trimmaa partansa.

Mies, intiimialueen sheivaaminen saattaa nyt viedä hengen! Uusi tappajabakteeri herättää kauhua - "Olen nähnyt ihmisten kuolevan siihen!"

Naiset ovat saaneet ajella karvoitustaan jo iät ajat, mutta viime aikoina karvojen trimmaaminen on yleistynyt myös miesten joukossa. Kalifornian yliopisto (San Diego) paljasti vuonna 2013 julkaisemassaan raportissa, että intiimialueiden ajeluun liittyvät vammat ovat viisinkertaistuivat vuosien 2002 ja 2010 välisenä aikana. Itse asiassa, 83% ensiapuklinikalle päätyneistä peniksen vammoista liittyi partaterän käyttöön.

Kuuma vaha liittyi hieman alle kahteen prosenttiin peniksen hoitoa vaatineista vammoista.

– Kivespussin iho on hyvin ainutlaatuinen, sillä siinä on kaikenlaisia sopukoita ja koloja, sanoo Brian Steixner, Institute of Men’s Health at Jersey Urology Groupin johtaja Atlantic Citystä.

– Näille alueille jää todistetusti ansaan valtavia määriä bakteereja. Kun ajelet tätä aluetta, jopa pieni naarmu tai haava voi päästää bakteereja sisään ja voi hyvin aiheuttaa cellulitiksen, paiseita ja harvoissa tapauksissa Fournierin gangreenia. 

Jälkimmäinen on genitaalialueen kuolioituva bakteeritulehdus. Leikkaus on ainoa tapa pelastua jopa hengenvaaralliselta bakteerilta.

– Näen sitä kerran kolmessa kuukaudessa. Se ei ole mikään vitsi, sillä olen nähnyt ihmisten kuolevan siihen, Steixner lisää.

– Bakteeri joutuu ihon alle ja se leviää nopeasti. Se alkaa periaatteessa syömään pois ihoa.

Lisäksi kannattaa muistaa, että karvoitus on paikallaan syystä. Se toimii suojana bakteereita ja muilta taudinaiheuttajia vastaan.

Jos karvoja kuitenkin haluaa ajella, suosittelee Steixner sähköisen partakonetta perinteisen höykän sijaan. Myös herkälle iholle soveltuva parranajogeeli voi helpottaa manscapingia. Steixner muistuttaa, ettei puuhaan pidä ryhtyä kiireessä, koska silloin vahinkoja syntyy:

– Olet eräänä päivänä lähdössä ulos, kenties tapaamaan mukavaa tyttöä, olet suihkussa ja päätät antaa pojille nopean trimmauksen. Seuraavaksi olet ensiavussa ilman palleja.

Lähde: Men's Health


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
Seiskan toimitus

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!