Hotnow

Miehillä korkeampi sydänpysähdyksen riski seksin aikana!

19.11.2017 21:48

Yksi sadasta miesten sydänpysähdyksestä liittyy seksiin, paljastaa American Heart Associationin uusi raportti.

Raportin mukaan sydämen pysähtymisen riski seksin aikana on huomattavasti suurempi miehillä. Naisten kohdalla vain joka tuhannes tapaus liittyi seksiin.

Äkillinen sydänpysähdys tarkoittaa sitä, että sydän lopettaa lyömisen, yleensä ilman varoitusta. Ilman hoitoa tila voi johtaa nopeasti kuolemaan. Äkillinen sydänpysähdys eroaa sydänkohtauksesta, jossa sydämeen verta tuovat sepelvaltimot tukkeutuvat, aiheuttaen sydänlihakseen hapenpuutteen. Seksin ja sydänkohtausten välinen yhteys on jo tiedetty, mutta nyt tutkijat vahvistavat, että seksi voi aiheuttaa myös sydänpysähdyksen.

Tyypillisin sydänpysähdyspotilas on tutkimuksen mukaan keski-ikäinen mies, joka on sairastanut sydän- ja verisuonitauteja. Usein potilaalla on myös ollut lääkitys sydänongelmiin. Huolestuttavaa kyllä, tapauksissa, joissa kumppani sai sydänpysähdyksen seksin aikana, vain kolmasosalle annettiin elvytystä. Tutkituissa tapauksissa alle 20 prosenttia potilaista jäi henkiin.

– Nämä havainnot korostavat sitä, miten tärkeää on pyrkiä lisäämään yleisön tietoisuutta sivullisen antaman ensiavun tärkeydestä äkillisen sydänpysähdyksen tapahtuessa, toteaa tohtori Sumeet Chugh.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Mainos

Tutkijat korostavat kuitenkin, että sydänpysähdyksen riski seksin aikana on pieni.

Lähde: Mirror

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!