fbq
Hotnow
09.10.2017 20:32
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: ALL OVER PRESS
Seksiä ei pitäisi harrastaa enää drinkkien jälkeen.
Miehen ei pitäisi harrastaa seksiä drinkin ottaneen naisen kanssa!
Hotnow
09.10.2017 20:32
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: ALL OVER PRESS

Miesten tulisi pidättäytyä harrastamasta seksiä alkoholia nauttineiden naisten kanssa. Näin uskoo asianajaja Cathy McCulloch, jolla on ammattinsa puolesta  34 vuoden kokemus seksuaalisesta väkivallasta.

McCulloch uskoo, että jo yksi drinkki voi hämärtää suostumuksen rajoja.

– Laki on yksinkertainen. Jos nainen on juonut, ja hän sanoo seksin jälkeen, ettei hänellä ole valinnanvaraa, vapautta tai kykyä antaa suostumustaan, silloin miestä voidaan syyttää raiskauksesta. Se, että mies on ollut humalassa, ei riitä puolustukseksi, McCulloch selittää.

– Ongelma ei ole se, mikä on oikeudellinen määritelmä "liian humalassa" olemiselle. Kyse on siitä, onko alkoholi vaikuttanut naisen kykyyn tehdä vapaasta tahdostaan valinta seksin harrastamiseen. Miehet eivät tunnu ymmärtävän tätä asiaa.

Tapauksia, joissa alkoholilla on ollut osuutta asiaan, puidaan oikeudessa jatkuvasti. Vaikka drinkit kuuluvat monen mielestä automaattisesti treffeille, ne hankaloittavat asiaa lain näkökulmasta. Suostumuksen määritteleminen on monimutkainen asia, ja se vaikeutuu entisestään, jos alkoholi on mukana kuvioissa. Päihtymys heikentää arviointikykyä, hämärtää muistia ja luo toisinaan jopa vääriä muistikuvia.

– Juuri tässä piilee ongelma, sanoo asianajaja Sarah King:

–  On lähes mahdotonta määrittää, onko joku ollut "liian humalassa" antaakseen suostumuksensa seksiin.

Olliers Solicitors-toimitusjohtaja Matthew Claughton myöntää kuitenkin, ettei alkoholin ja seksin erottaminen toisistaan ole "realistista". Hän muistuttaa, että mies, joka rehellisesti uskoo, että seksiä on harrastettu molempien suostumuksella, ei ole toiminut lain silmissä väärin.

– Jos saan tarjota yhden neuvon nuorille miehille ja naisille humalaisen seksin ja suostumuksen suhteen, ehdotan, että mies noudattaa edetessään äärimmäistä varovaisuutta, mikäli hänen ja naisen humalan taso on erilainen, ja etenkin, mikäli he eivät ole aiemmin harrastaneet seksiä toistensa kanssa, Claughton neuvoo.

Lähde: The Independent

Tilaa Seiskan uutiskirje! »