fbq
Hotnow
19.02.2020 11:35
Teksti: Jenna Jylhä|Kuvat: Rex Features
Seksikumppanien määrä vaikuttaa syövän todennäköisyyteen.
Merkillinen tutkimustulos: Yli 10 seksikumppania enteilee kohonnutta riskiä sairastua syöpään!
Hotnow
19.02.2020 11:35
Teksti: Jenna Jylhä|Kuvat: Rex Features

Uuden tutkimuksen mukaan seksikumppanien määrä saattaa vaikuttaa syöpään sairastumisen todennäköisyyteen. Anglia Ruskinin yliopiston sekä itävaltalais-, turkkilais-, kanadalais- ja italialaisasiantuntijoiden yhteishankkeessa havaittiin tilastollisesti merkittävä yhteys seksikumppanien lukumäärän ja syöpädiagnoosin todennäköisyyden välillä.

Iso otos

BMJ Sexual & Reproductive Health-lehdessä julkaistussa tutkimuksessa tarkasteltiin 5722 englantilaisen terveystietoja. Heistä kaikki olivat 50-vuotiaita tai vanhempia. Tutkijat havaitsivat, että kymmenen seksikumppania lisäsi syövän riskiä merkittävästi. Naisilla, joilla oli ollut ainakin kymmenen seksikumppania, syövän riski oli 91 prosenttia korkeampi kuin naisilla, joilla oli ollut elämänsä aikana enintään yksi kumppani. Miehillä, joilla kumppaneita oli kymmenen tai yli, syöpädiagnoosin todennäköisyys oli 69 prosenttia korkeampi.

Tutkijat eivät osaa varmasti selittää seksuaalisen aktiivisuuden ja syövän välistä yhteyttä. He kuitenkin viittasivat aiempiin tutkimuksiin, joissa on havaittu yhteys sukupuolitautien sekä papilloomaviruksen ja syövän välillä.

- Aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että tietyt sukupuolitaudit voivat aiheuttaa erilaisia syöpiä, muistutti Lee Smith Anglia Ruskinin yliopistosta The Independent-lehden mukaan.

Tutkimukseen osallistuneista miehistä viidenneksellä, ja naisisista hieman alle kahdeksalla prosentilla oli ollut vähintään kymmenen seksikumppania. Tutkijat eivät voineet analysoida tuloksia eriteltynä eri syöpätyyppeihin, joten on epäselvää, millaisten syöpien riskiin seksikumppanien määrä vaikuttaa.

The Independent

Tilaa Seiskan uutiskirje! »