Hotnow

Matka Isoon-Britanniaan tiedossa? Pidä varasi - sukupuolitaudit huimassa kasvussa!

06.06.2019 10:01

Sukupuolitautitartuntojen määrä on kasvussa Isossa-Britanniassa Englannissa, paljastaa tuore raportti. Uusia tartuntoja diagnosoitiin viime vuonna 447 694, joka on viisi prosenttia enemmän kuin vuonna 2017.

Tippuri ja klamydia

Etenkin tippuritartuntojen määrä on lisääntynyt.

Maassa rekisteröitiin viime vuonna rekisteröitiin uutta 56 569 tartuntaa, 26% enemmän kuin vuonna 2017. Lukema korkein sitten vuoden 1978.

Viime vuoden yleisin sukupuolitauti oli klamydia, joka edusti 49%:a kaikista tartunnoista. Uusia klamydiatartuntoja diagnosoitiin yli 218 000.

Kondyloomatartuntojen määrä kasvoi 13 prosenttia ja kuppatartuntojen määrä nousi viisi prosenttia 7541:een.

Kondomi estää

Tartuntojen määrä on lisääntynyt vuosien ajan, vaikka lääkärit ovat toistuvasti varoitelleet kansalaisia suojaamattoman seksin vaaroista.

Asiantuntijat pelkäävät, että ihmiset eivät käy testeissä silloinkaan, kun siihen olisi syytä. Lääkärit muistuttavat, että vaikka tauti olisi täysin oireeton, voi sillä olla hoitamattomana vakavia seurauksia, kuten hedelmättömyys.

- Riippumatta siitä, minkä ikäinen olet tai millaisessa suhteessa elät, seksuaaliterveydestä huolehtiminen on tärkeää, sanoo Public Health Englandin tohtori Gwenda Hughes:

- Jos harrastat seksiä uuden kumppanin kanssa, varmista, että käytät kondomeja ja käyt säännöllisesti testeissä.

Lähde: BBC

Teksti:Jenna Jylhä
Kuvat:Rex Features
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!