Moni asia aiheuttaa hiustenlähtöä.

Masturbointi aiheuttaa hiustenlähtöä? Asiantuntijalta tärkeä viesti kaikille!

Hotnow | 12.08.2018 20:20

Hiustenlähtö voi olla geneettistä tai hormonaalista, mutta joidenkin väitteiden mukaan myös masturbointi voi aiheuttaa hiustenlähtöä. Yhden teorian mukaan, koska sperma sisältää proteiinia, siemensyöksy johtaa proteiinin vähenemiseen kehossa, mikä vuorostaan johtaa hiustenlähtöön. Toiset sanovat, että masturbaatio lisää miehillä DHT-hormonia, joka aiheuttaa miesten kaljuuntumista. 

LUE MYÖS: Neljä masturbaatiokikkaa, joita miehet unohtavat kokeilla! 

Dermatologi Mona Gohara kuitenkin rauhoittelee miehiä – ja naisia:

– Masturboinnin ja hiustenlähdön välisestä korrelaatiosta ei ole tieteellistä näyttöä. Tiedämme tämän, koska jos rehellisiä ollaan, silloinhan monet ihmiset kävelisivät ympäriinsä kaljuina.

Seksillä ja siemensyöksyllä ei muutenkaan ole havaittu haitallisia vaikutuksia terveyteen. Päinvastoin, seksillä ja orgasmilla on useita terveydelle hyödyllisiä vaikutuksia; niiden avulla voi lievittää stressiä, parantaa unenlaatua sekä kohentaa mielialaa.

LUE MYÖS: Masturbointi tekee miehistä parempia rakastajia!

Hiustenlähtö on pääosin genetiikan ja ympäristötekijöiden yhdistelmä. Geenit eivät toki ole hallinnassasi, mutta se, miten kohtelet hiuksiasi, näkyy nopeasti ulospäin. Kemialliset käsittelyt, lämpö ja tiukat kampaukset voivat aiheuttaa hiustenlähtöä ja katkeilua. Muita hiustenlähtöön vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa hormonaaliset muutokset, kilpirauhasen toiminnan häiriöt, anemia, vitamiinien puutostilat, tietyt lääkkeitä sekä stressi. Masturbaatiota ei tältä listalta löydy.

Lähde: Women's Health

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!