fbq
Hotnow
18.10.2019 22:02
Teksti: Jenna Jylhä|Kuvat: Rex Features
DOMINA
Masennuksesta kärsivä David käy dominan luona terapiatarkoituksessa
Hotnow
18.10.2019 22:02
Teksti: Jenna Jylhä|Kuvat: Rex Features

45-vuotias David työskentelee elokuva-alalla ja kärsii masennuksesta. Puituaan ongelmiaan terapiassa viiden vuoden ajan, hän koki tarvitsevansa jotain muuta. Lapsuuden traumoista puhumisen sijaan hän halusi, että joku sanoisi hänelle suoraan, mitä hänen pitäisi tehdä. Silloin hän löysi dominan.

Davidin domina, Natasha Rabin, kertoo New York Postin haastattelussa, että hänellä käy paljon asiakkaita, jotka haluavat leikkiä BDSM:n aikana terapiaa. Hän sanoo monen asiakkaan tulleen hänen luokseen, koska he eivät saaneet apua perinteisestä terapiasta. Tekniikat vaihtelevat asiakkaan mukaan, mutta tavoite on sama: auttaa asiakkaita selvittämään ongelmiaan epätavanomaisessa ympäristössä.

SM

Ei kipua

Davidin tapauksessa Rabin ei käytä piiskaa. Sen sijaan hän yhdistää hypnoosia ja ei-fyysistä hallintaa auttaakseen Davidia irtautumaan omista ajatuksistaan. Vaikka Rabinin konstit eivät ole järin tieteellisiä, ne toimivat Davidiin, joka vertaa kokemusta eräänlaiseen "kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan".

- Olet niin kiinni hetkessä. Se on kuin meditaatiota siinä mielessä, että pystyt vaimentamaan omat ajatuksesi ja keskittymään yhteen asiaan, David kehuu.

David, joka on käynyt Rabinin luona jo neljä vuotta, sanoo istuntojen teroittavan hänen mielensä. Hän sanoo aivojensa toimivan tehokkaammin osaavansa analysoida tunteitaan aiempaa paremmin. Davidin mukaan BDSM on oiva vaihtoehto heille, jotka eivät tunne perinteisen terapian tehoavan. Istunto dominan kanssa "tappaa kaksi kärpästä yhdellä iskulla", kuten David sanoo.

- Saat hauskan kokemuksen samalla, kun kehität itseäsi parempaan suuntaan.

New York Post

Tilaa Seiskan uutiskirje! »