Skip to main content
Seksi voi hidastaa ikääntymistä.

Mahtavaa! Seksi voi hidastaa ikääntymistä!

Seksin harrastamisesta on hyötyä niin keholle kuin mielelle. Ilmeisesti säännöllinen seksi voi jopa hidastaa ikääntymistä, väittää tutkimus.

Psychoneuroendocrinology-lehden julkaiseman tutkimuksen mukaan seksin harrastaminen kerran viikossa saattaa hidastaa ikääntymistä tehokkaasti. Tutkijat värväsivät avukseen 129 vakituisessa suhteessa elävää naista. Tutkijat vertailivat naisten telomeerien pituutta, joka on kehon ikääntymisen tehokas mittari, sillä telomeerit lyhenevät ihmisen vanhetessa. Mitä lyhyempiä telomeerit ovat, sitä suurempi on riski kehoa rappeuttavien sairauksien kehittymiseen ja ennenaikaiseen kuolemaan.

Samalla tutkijat haastattelivat naisia näiden parisuhteista ja arjen aiheuttamasta stressistä. He havaitsivat, että naisilla, jotka kertoivat harrastavansa seksiä vähintään kerran viikossa, oli huomattavasti pidemmät telomeerit, kuin harvemmin seksiä harrastavilla naisilla.

Tutkijat myöntävät, että on myös mahdollista, että terveemmin elävät naiset vain harrastavat enemmän seksiä, eikä seksi sinällään edistä terveyttä tai hidasta ikääntymistä. Lisää tutkimuksia tarvitaan, ennen kuin seksin vaikutukset ikääntymiseen voidaan varmasti osoittaa. 

Lähde: Cosmopolitan


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
Seiskan toimitus

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!