Kuukautiset ovat monesta este seksille.

Kuukautisetko este seksille? Lue kyselytulos!

14.10.2019 18:30

Seksi voi helpottaa kuukautiskipuja sekä lyhentää kuukautisten kestoa. Silti lähes puolet aikuisista "ei koskaan harrastaisi seksiä naisen kuukautisten aikana". Asia käy ilmi Bodyformin kyselystä. Yli neljännes pitää pelkkää ajatustakin "ällöttävänä".

Kysely, johon osallistui 2000 henkilöä, osoittaa, että ainoastaan 21 prosenttia pitää seksin harrastamista kuukautisten aikana täysin ongelmattomana asiana. Miehet ovat naisia valmiimpia harrastamaan seksiä kuukautisista huolimatta.

- Seksi on tärkeä osa monia suhteita ja kuukautiset ovat täysin luonnollinen osa elämää, muistuttaa Bodyformin edustaja Traci Baxter.

Myös riidan aihe

Tutkimuksesta käy ilmi, että lähes kymmenes vastaaja on riidellyt kumppaninsa kanssa, tai jopa päättänyt parisuhteen kuukautisseksiä koskevien eriävien näkemysten takia. Niin ikään joka kymmenes on turvautunut tekosyihin välttääkseen seksin kuukautisten aikana. Vastaajat välttelevät seksiä kuukautisten aikana esimerkiksi häpeän takia, tai koska he kokevat sen olevan epäseksikästä tai sotkuista. Osa vastaajista pelkää, että raskauden tai sukupuolitautitartuntojen riski on suurempi kuukautisten aikana.

- Se, haluaako henkilö harrastaa seksiä kuukautisten aika, on henkilökohtainen asia ja jokaisesta itsestään kiinni, mutta asia on niin tabu, että monet eivät koskaan edes puhu asiasta ääneen, Baxter harmittelee.

Ottaen huomioon, että kaksi viidestä naisesta sanoo halujensa olevan huipussaan monesti juuri kuukautisten aikana, on sääli, että kuukautisseksiin liittyy yhä paljon ennakkoluuloja. Yli kolmasosa vastaajista on kuitenkin valmiita harrastamaan seksiä kuukautisista huolimatta. 

Lähde: BodyformHealthMirror

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Jenna Jylhä
Kuvat: Rex Features

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!