Hyppää pääsisältöön
Mistä sinä fantasiot?

Kumppanista fantasioiminen kannattaa!

Kenestä sinä fantasioit? Julkkiksista, ex-puolisosta tai kenties työkavereista? Mikset kokeilisi vaihteeksi fantasioida omasta kumppanistasi? Se voi nimittäin vahvistaa suhdettanne.

Personality and Social Psychology Bulletin -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan omasta kumppanista fantasioiminen voi vahvistaa parisuhdetta. Pienimuotoisessa kokeessa parisuhteessa olevia ihmisiä pyydettiin tarkastelemaan, kuinka fantasiat kumppanista ja muista ihmisistä vaikuttivat heidän suhteeseensa.

Ensin osallistujia pyydettiin fantasioimaan joko omasta kumppanista tai henkilöstä, jota he pitivät fyysisesti viehättävänä. Tämän jälkeen heitä pyydettiin arvioimaan, kuinka mieluusti he ottaisivat osaa suhdetta vahvistaviin aktiviteetteihin. Kävi ilmi, että kumppanistaan fantasioineet henkilöt olivat kiinnostuneempia tekemään suhdettaan vahvistavia asioita kumppaninsa kanssa kuin he, jotka fantasioivat muista ihmisistä.

Vähentää negatiivisia tunteita

Seuraavaksi osallistujia kehotettiin pitämään kirjaa omista fantasioitaan, ja heidän parisuhteestaan kuuden viikon ajan. Heidän tuli kirjata kaikki positiiviset tai negatiiviset tunteet, joita heillä oli suhteestaan. Kuten arvata saattaa, ihmiset, jotka fantasioivat kumppanistaan, kokivat vähemmän negatiivisia tunteita suhdettaan kohtaan. He myös tunsivat enemmän vetovoimaa kumppaniaan kohtaan, kuin muista ihmisistä fantasioineet osallistujat.

Tulosten perusteella tutkijat päättelivät, että omasta kumppanista fantasioiminen voi parantaa suhteen laatua, lisätä osapuolten toisiaan kohtaan tuntemaa vetovoimaa, sekä tehdä osapuolista halukkaampia viettämään aikaa yhdessä. On kuitenkin syytä huomata, että tutkimus oli pieni ja tarvitaan enemmän tutkimuksia, ennen kuin tulosten voidaan vakuuttavasti sanoa pätevän joka suhteeseen.

Lähde: Metro UK


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
all over press

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!