Kuinka pian seksiä voi harrastaa synnyttämisen jälkeen?

Hotnow | 02.08.2017 17:20

Heti synnytyksen jälkeen seksi tuskin on ensimmäisenä kenenkään naisen mielessä. Kun paikat ovat kipeänä ja sylissä on jatkuvaa huomiota tarvitseva pieni ihminen, jää seksi helposti vihoviimeiseksi prioriteetiksi. Jossain vaiheessa kuitenkin tuoreet vanhemmat alkavat jälleen ikävöidä seksiä ja siihen liittyvää läheisyyttä. Asiantuntija kertoo Metro UK-sivustolla, kuinka pian seksiä voi harrastaa synnyttämisen jälkeen.

Kuten arvata saattaa, yhtä tiettyä vastusta kysymykseen ei ole, sillä asia on hyvin yksilöllinen. Ensimmäinen asia on kuitenkin, että seksiä ei pitäisi harrastaa, ennen kuin synnytyksen jälkeinen verenvuoto on loppunut. Tänä aikana yhdyntä tuskin tuntuisi naisesta miellyttävältä muutenkaan, mutta lisäksi seksissä piilee suuri infektioiden riski. 

Verenvuodon loputtua kukin voi toimia omien tuntojensa mukaisesti. Yleensä jokainen on ensimmäisten viikkojen ajan niin väsynyt, kiireinen ja kenties tunteiden vallassa, että seksi harvoin kiinnostaa.

– Pieni osa pareista aloittaa seksin ensimmäisen kuukauden aikana synnytyksen jälkeen, mutta noin puolet odottaa vähintään kuusi viikkoa, samoin useimmat naiset, joilla on ollut repeämiä tai episiotomia, kirjoittaa asiantuntija:

– Kolmen kuukauden jälkeen useimmat parit ovat yrittäneet seksiä uudelleen, vaikka jotkut parit haluavat odottaa puolikin vuotta.

Hermoilu on normaalia

On täysin normaalia tuntea itsensä hermostuneeksi ennen ensimmäistä kertaa synnytyksen jälkeen. Emätin on kokenut kovia, ja jopa 50-80 prosenttia naisista saa jonkinasteisia repeämiä synnytyksessä. Moni pariskunta päättääkin kokeilla ensiksi muuta seksiä, kuin yhdyntää.

Myös itsetyydytys saattaa olla monelle naiselle hyvä tapa aloittaa.

On hyvin mahdollista, että kestää useitakin kertoja, ennen kuin seksi alkaa sujua entiseen tapaan.

Lähde: Metro UK

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!