Joka suhteessa tulee vastaan ongelmia.

Kolme sanaa voivat pelastaa parisuhteen!

06.06.2019 19:01

Usein ajatellaan, että suhteiden pitäisi edetä aina samalla tavalla. Ensin muutetaan yhteen, sitten mennään naimisiin ja tehdään lapsia. Joskus asiat eivät yksinkertaisesti suju ohjekirjan mukaan ja moni löytää itsensä paikoilleen jämähtäneestä suhteesta, joka ei tunnu etenevän minnekään.

Mitä tehdä, jos asiat eivät etene toivotulla tavalla? Parisuhteisiin erikoistuneen psykoterapeutin Esther Perelin mukaan jokaisen suhteessa elävän on syytä muistaa nämä sanat; kaikki riippuu sinusta.

Kanna vastuusi

Perel muistuttaa The Timesille antamassaan haastattelussa, että jokaisen on kannettava vastuu oman elämänsä ja parisuhteensa ongelmista. Sen sijaan, että odottaisit kumppanisi huomaavan, että jokin on pielessä, Perel neuvoo sinua kysymään itseltäsi joka päivä: "Mitä voisin tehdä asioiden parantamiseksi?" Hänen mukaansa on tärkeää ottaa itse vastuu siitä, miltä sinusta tuntuu ja mitä ongelmien ratkaisemiseksi voisi tehdä, sillä parisuhteen laatu vaikuttaa loppukädessä yksilön koko elämään.

Perel kehottaa miettimään, mitä haluat suhteeltasi ja kumppanistasi, ja ovatko odotuksesi realistisia. Varmista, että tiedät myös, mitä kumppanisi odottaa sinulta ja miettikää yhdessä, täytättekö tällä hetkellä toistenne odotukset.

- Meidän tulisi lakata ajattelemasta rakkautta, halua ja suhteita kauppatavarana, koska ne eivät sitä ole. Kun takki ei täytä odotuksiamme, voimme helposti ostaa toisen. Sama ei päde suhteisiin. Meidän on työskenneltävä sen eteen, että odotuksistamme tulee todellisuutta, hän sanoo:

- Odotusten asettaminen on vasta alkua. Seuraava askel on niiden saavuttaminen satsaamalla kumppaniin aikaa, kärsivällisyyttä ja tilaa.

Lähde: The TimesMirror

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!

Teksti: Jenna Jylhä
Kuvat: Rex Features

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!